Novice

V Mersinu se bodo drevi začele sredozemske igre

20. junij 2013 Mersin 2013 Osrednji stadion v Mersinu, ki sprejme 25000 gledalcev, bo drevi ob 19.30 po slovenskem času prizorišče slovesnosti ob odprtju 17. sredozemskih iger.

V Turčiji, ki bo po Izmirju leta 1971 drugič gostila cvet sredozemskega športa, bo nastopilo 143 slovenskih športnikov in športnic. Slovenska delegacija v Mersinu, ki jo vodi nekdanji veslač Iztok Čop, se je po sinočnjem dvigu zastave v sredozemski vasi - udeležila sta se je tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič in generalni sekretar OKS Tone Jagodic - odločila, da bo slovensko zastavo na drevišnji slovesnosti nosila judoistka Lucija Polavder.

 

Slovenske športnice in športniki se bodo v Mersinu predstavili v atletiki, badmintonu, balinanju, boksu, ritmični in športni gimnastiki, jadranju, judu, kajaku na mirnih vodah, karateju, lokostrelstvu, namiznem tenisu, odbojki na mivki, plavanju, rokoborbi, rokometu, strelstvu, odbojki, taekwondoju, tenisu in veslanju.

 

Slovenija bo šestič nastopila na sredozemskih igrah, na dosedanjih petih v Languedoc-Roussillonu leta 1993, Bariju leta 1997, Tunisu leta 2001, Almeriii leta 2005 in Pescari leta 2009 pa je osvojila 125 kolajn, od tega 32 zlatega, 37 srebrnega in 56 bronastega leska.

 

Na letošnjih igrah bodo poleg Slovenije nastopili še Albanija, Alžirija, Andora, Bosna in Hercegovina, Ciper, Črna gora, Hrvaška, Egipt, Francija, Grčija, Italija, Libija, Libanon, Malta, Makedonija, Maroko, Monako, San Marino, Sirija, Srbija, Španija, Tunizija in Turčija