Novice

V Riu odprli prizorišče za taekwondoiste in sabljače

09. marec 2016 Rio 2016 V Rio de Janeiru, gostitelju letošnjih olimpijskih iger, so odprli dvorano Carioca Arena 3, v kateri bodo tekmovali taekwondoisti in sabljači, na paraolimpijskih igrah pa judoisti.

Po igrah bodo objekt spremenili v na šport osredotočeno srednjo šolo.
"Ozračje tu je neverjetno, že kar čutiš energijo s tribun. Samo predstavljajte si, kako bo, ko bodo polne," je dejal Williams Araujo, številka 1 svetovnega paraolimpijskega juda v kategoriji nad 100 kilogramov, potem ko je pomagal pri odprtju v olimpijskem parku Barra, in dodal: "Mislim, da bodo te paraolimpijske igre najbolj vznemirljive v zgodovini."


Dvorana Carioca Arena 3 ima 10.000 sedišč in podobno kot "košarkarska" Carioca Arena 1, ki so jo odprli januarja, je bila zgrajena v skladu z najvišjimi standardi dostopnosti za športnike in gledalce.
Po igrah bo ta objekt postal olimpijska eksperimentalna šola s prostorom za 1000 dijakov. V Riu so odprli že tri podobne šole, ki združujejo izobraževanje in trening na najvišji ravni.
S 24 učilnicami ter znanstvenimi in medijskimi laboratoriji bo Carioca tretja največja izmed podobnih šol v Riu. Učencem in mladostnikom iz revnejših okolij bo nudila vse potrebno za vadbo juda, badmintona, košarke, rokoborbe, namiznega tenisa, lokostrelstva, rokometa, nogometa, odbojke, gimnastike in dviganja uteži.