Novice

V soboto prvi olimpijski tek v Vipavi

05. april 2013 Šport za vse V okviru akcije Slovenija teče bo v letošnjem letu šest olimpijskih tekov razporejenih po celi Sloveniji.

Olimpijski teki so pomemben projekt Olimpijskega komiteja Slovenije, kjer ni v ospredju samo vrhunski šport, ampak tudi šport za vse pri katerem spodbujamo ljudi k gibanju in aktivnemu preživljanju prostega časa.


Prav s tem razlogom je OKS tudi za leto 2013 ponovno pripravil Olimpijske teke. Ena od poglavitnih nalog OKS-a je namreč promocija zdravega načina življenja, ki si ga ne moremo zamišljati brez redne športne vadbe oz. gibanja.

 

Na olimpijskih tekih, ki jih bo v letu 2013 šest po vsej Sloveniji bodo lahko sodelovali prav vsi – od popolnih začetnikov do izkušenih tekačev in ljubiteljev gibanja za katere je šport nepogrešljiv del življenja. Vabljeni, da se nam pridružite in skupaj z nami odtečete k zdravemu načinu življenja.

 

Pri organizaciji prireditev bodo upoštevana tudi načela trajnostnega razvoja ter okoljevarstveni in naravovarstveni kodeks OKS-ZŠZ. Za mesta izvedbe olimpijskih tekov 2013 smo izbrali kraje v različnih regijah po Sloveniji, ki imajo tradicijo prirejanja športnih dogodkov ter ustrezno infrastrukturo.