Novice

V turškem Mersinu plapola slovenska zastava

19. junij 2013 Mersin 2013 V sredozemski vasi v Mersinu so na drog dvignili slovensko zastavo in zaigrali slovensko himno. Tako je tudi uradno oznanjeno, da so v slovenski vasi nastanjeni slovenski športniki in športnice.

Na kratki in simpatični slovesnosti na osrednjem trgu kompleksa univerze v Mersinu so bili, poleg slovenskih športnikov, ki so že na prizorišču iger, tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič, generalni sekretar OKS Tone Jagodic in poslovni direktor OKS Damjan Pintar. Vodja slovenske reprezentance Iztok Čop se je zahvalil ta prisrčen sprejem in lepe besede dobrodošlice župana sredozemske vasi, ter mu ob tem podaril darilo reprezentantov – ročno izdelano kristalno vazo Steklarne Rogaška Slatina. Ob zvokih Zdravljice so volonterji na drog dvignili slovensko zastavo in tako je tudi uradno znano, da v vasi bivajo člani reprezentance Slovenije.

Mestem ko življenje v vasi in sklepne priprave ter piljenje forme potekajo v skladu z načrti, je prišlo do prve resnejše poškodbe v slovenskem taboru. Tjasa Kysselef je danes, med uradnim treningom po doskoku na preskoku utrpela poškodbo desnega gležnja. Takoj po poškodbi je bila opravljena diagnostika v bolnišnici v Mersinu, ki je pokazala da gre za delno raztrganino ligamentarnih struktur. Sredozemske igre so tako za Tjašo zaključene, čaka pa jo vsaj tri tedenska rehabilitacija.

Vodstvo reprezentance Slovenije je nocoj izbralo športnico, ki bo jutri na otvoritveni slovesnosti sredozemskih iger v Mersinu nosila slovensko zastavo. Enotna je bila ocena, da si omenjeno čast s svojimi dosedanjimi športnimi uspehi, športnim obnašanjem in sploh vzornim vedenjem zasluži večkratna udeleženka olimpijskih iger in dobitnica bronaste kolajne v Pekingu, judoistka Lucija Polavder.

              

 

 

Dvig slovenske zastave