Novice

Vlada imenovala nove člane strokovnega sveta za šport

29. julij 2011 Ostale zadeve Vlada R Slovenije je imenovala nove člane strokovnega sveta za šport in ambasadorja Slovenije za šport, strpnost in fair play.

Slovenska vlada je imenovala nove člane strokovnega sveta za šport in ambasadorja Slovenije za šport, strpnost in fair play. Miroslav Cerar, zlati olimpionik, je ostal ambasador, njegova namestnika pa sta Stanislav Pinter, ki je tudi pred tem opravljal to funkcijo in Petra Majdič, najuspešnejša slovenska tekačica na smučeh doslej.

 

Člani strokovnega sveta so postali Tone Vogrinec, Blaž Perko, Boro Štrumbelj, Borut Peršolja, Branko Žnidarič, Edvard Kolar, Janez Sodržnik, Maja Bučar Pajek, Marjeta Kovač, Marko Grandovec, Marko Primožič, Marta Bon, Matija Vojsk, Milan Kurelič, Peter Škerlj, Rafko Križman in Tone Krump.

 

Strokovni svet ima predsednika, ki ga izberejo člani med seboj, in 16 članov, ki jih vlada imenuje izmed uveljavljenih strokovnjakov s področja športne vzgoje, športne rekreacije, kakovostnega športa in vrhunskega športa ter iz vrst zasebnikov oziroma podjetnikov na področju športa, od tega enega na predlog nacionalnih panožnih športnih zvez, ki niso vključene v Olimpijski komite Slovenije in sedem na predlog OKS. Člani so imenovani za šest let in so lahko ponovno izbrani.

 

OKS je predlagal Edvarda Kolarja, doktorja znanosti, člana IO OKS in trenerja vrhunskih športnikov v športni gimnastiki, Matijo Vojska, direktorja Smučarske zveze Slovenije, Marto Bon, doktorico znanosti in asistentko na Fakulteti za šport, Boruta Peršoljo, podpredsednika Planinske zveze Slovenije, Branka Žnidariča, predsednika odbora športa na lokalni ravni OKS in sekretarja Športne zveze Ljutomer, Janeza Sodržnika, predsednika Športne zveze Ljubljana, in Blaža Perka, direktorja oddelka za vrhunski šport OKS.

 

Zveza za nordijsko hojo Slovenije, nacionalna panožna športna zveza, ki ni vključena v OKS, je za člana strokovnega sveta predlagala Marka Primožiča, člana izvršnega odbora Zveze za nordijsko hojo Slovenije in člana predsedstva Združenja rokometnih trenerjev Slovenije.

 

S področja športne vzgoje so bili predlagani Maja Bučar Pajek, doktorica znanosti in docentka na Fakulteti za šport, Marjeta Kovač, doktorica znanosti ter izredna profesorica na Fakulteti za šport in Peter Škerlj, profesor športne vzgoje, s področja športne rekreacije pa Rafko Križman, dolgoletni športni delavec na tem področju in profesor športne vzgoje.

 

S področja kakovostnega športa je bil imenovan Milan Kurelič, predsednik Kegljaške zveze Slovenije, s področja vrhunskega športa Tone Vogrinec, dolgoletni trener in direktor smučarskih reprezentanc, Boro Štrumbelj, doktor znanosti, docent na Fakulteti za šport, in Tone Krump, predsednik strokovnega sveta Košarkarske zveze Slovenije.

 

Iz vrst zasebnikov oziroma podjetnikov na področju športa je bil predlagan Marko Grandovec, profesor športne vzgoje.