Novice

Volilna skupščina OKS

06. december 2010 Ostale zadeve V torek, 7. decembra 2010, bo v Ljubljani volilna skupščina Olimpijskega komiteja Slovenije, na kateri bodo člani volili novo vodstvo.

V torek, 7. decembra 2010, bo v Ljubljani volilna skupščina Olimpijskega komiteja Slovenije, na kateri bodo člani volili novo vodstvo. V minulem štiriletnem obdobju je krovna športna organizacija postorila marsikaj dobrega v korist slovenskega športa, vse cilji pa seveda niso izpolnjeni. Predvsem na področju vrhunskega športa bo v naslednjem mandatu potrebno vložiti še več napora v zvezi z zaposlovanjem športnikov v javni upravi, s šolanjem na daljavo in sploh celoviteje poskrbeti, oz. usposobiti vrhunskega športnika za življenje po končani športni karieri. Čeprav gospodarski položaj države vse prej kot ugoden za povečevanje javnih sredstev, namenjeni športu, bo potrebno v konstantnem in strpnem dialogu z državo terjati več denarja za šport in športnike. Ne za delovanje strokovnih služb OKS in njegovih funkcionarjev, kot nam neprestano podtikajo "pravi"  prijatelji slovenskega športa.

 

Kakorkoli, 7. decembra 2010 popoldne bo vse jasno. Ali nadaljevanje delovanja

dr. Janeza Kocijančiča in njegove ekipe vrhunskih strokovnjakov, ali prevzem vodenja predsedniškega protikandidata Milana Krajnca, popolno neznanko v slovenskem športu, ki med drugim pravi, da je prav on prava rešitev OKS. Pa čeprav OKS sploh ne potrebuje rešitve, še najmanj krizno.