Novice

Vreme kroji tekmovalni spored zadnjih dni v Innsbrucku

20. januar 2012 Innsbruck 2012 Organizatorji v Innsbrucku se soočajo s težavami zaradi slabega vremena. Sneženje, ki je zajelo območje Tirolske, je na novo skrojilo spored iger.

Tako so že morali za en dan preložiti mešano ekipno tekmo nordijskih kombinatorcev ter smučarskih skakalk in skakalcev.

Mešana ekipna tekma, ki bi jo na OI mladih izpeljali prvič, še ni doživela svoje premiere. Na startu po novem sobotne tekme bodo tudi trije Slovenci, ki so na podlagi dosedanjih dosežkov v boju za najvišja mesta in novo kolajno. Anže Lanišek, ki je v posamični preizkušnji smučarjev skakalcev na 75-metrski skakalnici v Seefeldu na OI mladih že osvojil zlato kolajno, Urša Bogataj, ki je bila v posamični konkurenci smučarskih skakalk bronasta in Luka Pintarič, ki je bil na tekmi nordijskih kombinatorcev deseti.


Na olimpijski progi na Patscherkoflu so danes, kljub vremenskim nevšečnostim, spravili pod streho slalom alpskih smučark. Slovenki, Saša Brezovnik in Claudia Seidl, sta se uvrstili med prvo enajsterico. Po nekoliko slabši prvi vožnji z večjim zaostankom, Seidlova je bila 15. (+ 5,04), Brezovnikova 20. (+ 6,22), sta se Slovenki na drugi progi veliko bolje odrezali. Brezovnikova, ki je imela drugi čas druge vožnje, je nazadnje zasedla deveto mesto (+ 6,29), Seidlova pa je bila 11. (+ 6,74).

 

Igre, ki so se začele minuli petek, se bodo končale v nedeljo, jutri pa Slovence čakajo še nastopi v alpskem smučanju in skeletonu. Na startu slaloma alpskih smučarjev sta Štefan Hadalin in Miha Hrobat, ki je srebrno kolajno na OI mladih osvojil v superkombinaciji ter si želi uspeh ponoviti še v slalomu. V skeletonu debi na igrah čaka mlado slovensko tekmovalko. Eva Vuga pričakuje uvrstitev med deset najboljših. Njen trener Matej Juhart, ki je z nemškim bobom štirisedom zmagal na tekmi svetovnega pokala v Altenbergu leta 2008, verjame v uspeh varovanke.


Slovenci so na teh igrah osvojili že šest kolajn, eno zlato, tri srebrne in dve bronasti.