Novice

Vsi v naravo

24. februar 2015 Šport za vse Povabilo k sodelovanju pri projektu »mreža NVO za rekreacijo v naravi – vsi v naravo«.

Planinska zveza Slovenije, Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez in Zveza za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite vzpostavljamo »Mrežo NVO za rekreacijo v naravi – vsi v naravo«.

 

Projekt je bil izbran na Javnem razpisu za spodbujanje razvoja nevladnih organizacij in civilnega dialoga za obdobje 2014–2015 in bo potekal do 31.8.15 ob finančni podpori Evropskega sklada za socialni razvoj in Ministrstva za javno upravo.

 

Namen in dejavnosti projekta:
Mreža NVO za rekreacijo v naravi želi vzpostaviti močno partnerstvo reprezentativnih NVO na ciljnem področju. Prvi poudarek projekta je zagovorništvo. Zavedamo se, da je narava ena in da se moramo za aktivnosti v njej usklajevati vsi v njej prisotni.

 

Tako bo drugi poudarek našega mreženja krepitev NVO v smislu usposabljanj, svetovanja, informacijske podpore in krepitev finančne stabilnosti njihovega delovanja.

 

Tretji poudarek bo narediti rekreacijo v naravi dostopno tudi invalidom in drugim osebam s posebnimi potrebami in sicer skozi krepitev NVO na izvajanje njim prilagojenih programov.


Dejavnosti, ki jih bomo izvajali v okviru projekta:
1. Zagovorništvo in civilni dialog – pobude za spremembo zakonodaje in predpisov
2. Zagotavljanje servisne podpore nevladnim organizacijam – usposabljanje, mentorstvo in informiranje
3. Krepitev vloge vsebinske mreže – povezovanje, trajnostni razvoj
4. Krepitev lastnih kapacitet vsebinske mreže NVO
5. Skupne akcije z namenom ozaveščanja medijev ter širše javnosti in povezovanja z gospodarstvom
6. Vodenje in koordinacija projekta ter obveščanje in informiranje javnosti o projektu

 

Kdo in kako se lahko včlani v mrežo?
V »Mrežo NVO za rekreacijo v naravi – vsi v naravo« se lahko včlani vsaka zainteresirana nevladna organizacija, ki je vsebinsko povezana s področjem rekreacije v naravi oziroma vključevanjem invalidov in oseb s posebnimi potrebami v športne in rekreativne aktivnosti ter izpolni pristopno izjavo. ki jo lahko najdete na: www.facebook.com/vsivnaravo, www.vsivnaravo.pzs.si ali www.olympic.si.


Preslikavo izpolnjene pristopne izjave lahko pošljete na enega izmed e-naslovov: damjan.omerzu[@]pzs.si, jana.cander[@]zsis.si in anita.zavodnik[@]olympic.si ali pa original pošljete po pošti na Planinsko zvezo Slovenije, Dvorakova 9, p. p. 214, 1001 Ljubljana. Članstvo v mreži  je brezplačno.

 

Kaj pridobite z vstopom v mrežo?
• Organizirali bomo srečanja s člani mreže na katerih bomo razpravljali o pomembnejših predpisih, ki vplivajo na področje športnih in rekreativnih aktivnosti v naravi.
• Člani mreže se bodo lahko brezplačno udeležili delavnic s tematiko: »organiziranje športnih in rekreativnih prireditev v naravi; vključevanje invalidov in oseb s posebnimi potrebami v športne in rekreativne aktivnosti; sistemi zbiranja sredstev za športne organizacije.
• V sklopu projekta bomo izvajali mentorske ure za članice mreže.
• Organizirali bomo Kongres NVO za rekreacijo v naravi.
• Na spletnem portalu www.vsivnaravo.pzs.si bomo vzpostavili bazo strokovnega kadra, izmenjavo prostorskih kapacitet in opreme ter pregleda aktivnosti v naravi in vas povabili, da objavljate vsebino na portalu.

 

Nosilec projekta in konzorcijska partnerja:

 

 

 

Podrobnejši opis projekta in aktualne informacije najdete na spletni strani: www.vsivnaravo.pzs.si, www.olympic.si ali na FB: www.facebook.com/vsivnaravo. Na vaša vprašanja pa bomo z veseljem odgovorili koordinatorji projekta: damjan.omerzu[@]pzs.si, jana.cander[@]zsis.si in anita.zavodnik[@]olympic.si.

 

Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Javni razpis za izbor operacije se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov; razvojne prioritete »Institucionalna in administrativna usposobljenost«; prednostne usmeritve »Spodbujanje razvoja nevladnih organizacij, civilnega in socialnega dialoga«.



 

 

Pristopna_izjava.docx53 K