Novice

Vujović skrajšal seznam za Malmö

16. marec 2016 Rio 2016 Slovensko moško rokometno reprezentanco med 8. in 10. aprilom čaka vrhunec letošnje sezone, na kvalifikacijskem turnirju v Malmöju si bo skušala izboriti nastop na letošnjih avgustovskih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Selektor Veselin Vujović je obelodanil skrajšani seznam igralcev za tekme s Švedsko, Španijo in Iranom.
"Pred nami je izjemno pomemben turnir, želja vseh nas in tudi celotnega naroda pa je, da se uvrstimo na olimpijske igre. Žreb nam ni bil naklonjen, saj bomo igrali proti izjemno močnima Španiji in domači Švedski. Skupina je na las podobna tisti z letošnjega evropskega prvenstva na Poljskem, kjer smo se pomerili s kasnejšima finalistoma iz Krakova ter Švedski, ki je v samem vrhu mednarodnega rokometa," je na novinarski konferenci v prostorih Rokometne zveze Slovenije uvodoma dejal Vujović, ki se je bolj ali manj odločil za igralce, ki so nastopili že v Vroclavu.


Na Švedskem ne bo mogel računati na Dragana Gajića in Luko Žvižeja, ki sta končala reprezentančno pot, v reprezentanco je vključil Marka Bezjaka, Maria Šoštariča in Žigo Mlakarja. Z Vujovićevega prvotnega seznama 28 igralcev so odpadli Blaž Janc (Celje Pivovarna Laško), Urh Kastelic, Matic Verdinek (oba Maribor Branik), Uroš Bundalo (Nantes), Nejc Cehte, Vid Levc in Staš Skube (vsi Gorenje Velenje).


"Upam, da poškodbe ne bodo krojile mojega nabora igralcev. Želim si, da bi vsi igralci ostali zdravi, vrnitev Jureta Dolenca in Klemna Cehteta pa bo pomenila še učinkovitejšo našo zunanjo linijo. Priprave so prekratke za večje kadrovske spremembe in vključevanje mladih igralcev, z ugledom članske slovenske reprezentance pa se nima nihče pravice igrati. Verjamem, da lahko naredimo dober rezultat v Malmöju in storili bomo vse, da si izborimo nastop na olimpijskih igrah," je dejal Vujović, ki bo zavoljo obveznosti Zagreba na sklepnem turnirju regionalne lige Seha manjkal na dveh reprezentančnih treningih.


Slovenija bo priprave za turnir v Malmöju začela 1. aprila, do odhoda na kvalifikacijski turnir pa bo vadila v Brežicah. Prvi dan priprav bo v Terme Čatež prišlo 15 igralcev, Gašper Marguč, Simon Razgor, Dean Bombač, Matej Gaber, Vid Poteko in Jure Dolenec pa se bodo zavoljo klubskih obveznosti reprezentančnim soigralcem pridružili 3. ali 4. aprila. Vujović bo na pot popeljal 19 od 21 igralcev.


Slovenija se bo v Areni v Malmöju, ki sprejme 13.000 gledalcev, najprej 8. aprila pomerila s Španijo (17.00), dan kasneje s Švedsko (18.30), 10. aprila pa jo čaka še tekma z Iranom (18.45). Na OI se bosta uvrstili dve najboljši reprezentanci, nastop v Rio de Janeiru pa so si doslej že zagotovili Brazilija, Francija, Nemčija, Katar, Egipt in Argentina.


Na Vujovićevem skrajšanem seznamu za Malmö so naslednji igralci:
- vratarji: Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Gorazd Škof (Nantes) in Matevž Skok (Lubbecke);
- krilni igralci: Darko Cingesar (Maribor Branik), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarič (Gorenje Velenje) in Simon Razgor (Meškov Brest);
- zunanji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg), Dean Bombač (Pick Szeged), Klemen Cehte (Al Shabab), Jure Dolenec, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Borut Mačkovšek (Eisenach), David Miklavčič (Tremblay), Sebastian Skube (Björringbro-Silkeborg), Miha Zarabec, Žiga Mlakar (oba Celje Pivovarna Laško) in Uroš Zorman (Vive Targi Kielce);
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško) in Matej Gaber (Montpellier).