Novice

Wade se je najedel zarečenega kruha

13. april 2012 London 2012 Da se zarečenega kruha največ poje velja tudi za košarkarskega superzvezdnika Miamija Dwayna Wada, ki je moral preklicati svojo izjavo o finančnem nadomestilu za nastop za ameriško olimpijsko reprezentanco v Londonu.

Dwayne Wade je domačo košarkarsko javnost najprej razburil z izjavo o denarnem nadomestilu za igranje na olimpijskih igrah, dan kasneje pa je sodbo spremenil, češ da noče plačila za igranje za reprezentanco. "Nočem plačila za igranje na olimpijskih igrah," se je popravil Wade, potem ko je bil tarča ostrih kritik navijačev zaradi izjave, da "bi fantje morali dobiti ustrezno kompenzacijo za njihov čas posvečen olimpijskemu moštvu".

Wade je bil, kot je sam zapisal na Twitterju, napačno razumljen. "Z izjavo sem želel opozoriti na to, da so olimpijske igre povezane s posli, v kateri športniki niso udeleženi, gre seveda za zapleteno zadevo. Moja ljubezen do igre in ponos ob igranju za ZDA me motivirata bolj kot pa kakršen koli dolarski znesek na računu. Vedno je zame pomenila velika čast biti del ameriške olimpijske družine in se zelo veselim nastopa v Londonu to poletje," je Wade popravil svoje prvotno mnenje.


Wade je za ameriško reprezentanco igral v Atenah leta 2004, kjer so ameriški košarkarji osvojil bron, in v Pekingu leta 2008, kjer so Američani osvojili zlato, londonske igre pa bodo, kot je napovedal, njegove zadnje.