Novice

Washington se spogleduje z organizacijo OI leta 2024

29. avgust 2013 Mednarodne zadeve Ameriška prestolnica Washington se resno spogleduje z organizacijo poletnih olimpijskih iger leta 2024.

A pot do največjega športnega dogodka na svetu bo še dolga, kandidaturo Washingtonu mora najprej potrditi ameriški olimpijski komite, Mednarodni olimpijski komite (Mok) pa bo prireditelja poletnih olimpijskih iger izbral leta 2017.


"Če smo iskreni, potem je Washington edina pomembna prestolnica na svetu, ki doslej še ni gostila olimpijskih iger," je dejal predsednik organizacijskega komiteja DC2024 Bob Sweeney in dodal, da nameravajo v olimpijsko kandidaturo vključiti še bližnji Baltimore, vsa športna prizorišča pa bi bila v krogu 100 km.


Po mnenju Sweeneyja je Washington praktično že pripravljen za organizacijo tako velikega dogodka, saj premore veliko športnih objektov ter nima nobenih težav z nastanitvijo, v neposredni bližini pa so tudi tri velika letališča.


Washington je bil eden od ameriških kandidatov za prireditelja poletnih olimpijskih iger leta 2012, vendar se je ameriški olimpijski komite v "internih volitvah" odločil za New York. Največje ameriško mesto je nato "pogorelo", Mok je za prireditelja izbral London.