Novice

Z znanimi športniki je teklo več kot 1500 otrok

21. maj 2015 Šport za vse Na 3. UNESCO ASP teku mladih na Ptuju, ki ga je kot častni pokrovitelj podprl tudi OKS-ZŠZ, se je zbralo več kot 1500 otrok iz šol in vrtcev slovenske UNESCO ASP mreže.

Poleg njih so bili povabljenih tudi mladostniki iz šol iz tujine in osnovnih ter iz srednjih šol spodnjega Podravja. Dogodek so s svojo prisotnostjo podprli tudi Predsednik republike Borut Pahor in številni slovenski olimpijci, med njimi Peter Prevc, Jurij Tepeš in Primož Kozmus.  


20. maja 2015 je Gimnazija Ptuj v sodelovanju z Mestno Občino Ptuj organizirala 3. UNESCO ASP tek mladih, ki se je dogajal v soorganizaciji UNESCO mladinske platforme in pod  pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Kot častni pokrovitelj je tek podprl tudi Olimpijski komite Slovenije in poskrbel, da bo spominsko priznanje za vedno obeležilo njihovo aktivnost. Otroci, učitelji, znani športniki, umetniki in drugi ljubitelji športa, so tekli po ulicah starega mestnega jedra in bogati kulturni dediščini Ptuja dodali mladosten utrip.  

Poleg  priprav na tek,  so se na šolah odvijale tudi aktivnosti , ki so usmerjene k ciljem teka:  mlade učiti, da razgibano telo pomeni razgibane možgane, da  kondicija mladih pri teku na 600m iz generacije v generacijo ne sme pešati,  da postane gibanje del  vsakdana generacije  »y« in generacije »z«.

 

Pozitivni odzivi in navdušenje vseh udeležencev nad UNESCO-vim ASP tekom mladih so najboljši motiv, da tudi v prihodnje pripomoremo k sporočilu, da mora biti pravica do gibanja in športa enako dostopna vsem mladim sveta.