Novice

Za olimpijsko vstopnico 2268 evrov!

28. april 2011 Vrhunski Šport V ponedeljek opolnoči se je izteklo šesttedensko obdobje, v katerem so lahko športni navdušenci kandidirali za nakup vstopnic za olimpijske igre 2012 v Londonu.

V ponedeljek opolnoči se je izteklo šesttedensko obdobje, v katerem so lahko športni navdušenci kandidirali za nakup vstopnic za olimpijske igre 2012 v Londonu. Organizatorji predvidevajo, da bo za 6,6 milijona vstopnic, kolikor jih je na voljo za OI 2012, kandidiralo okoli 10 milijonov ljudi. Britanci upajo, da bodo prodali 80 odstotkov vseh vstopnic, kar jim bo prineslo 451 milijonov evrov. In pričakujejo, da bodo vstopnice pomenile 25 odstotkov vseh prihodkov OI. Te bodo ključni del zasebnega sektorja, ki bo za uspešno izvedbo športnega spektakla prispeval 2,25 milijarde evrov.

 

Oboževalci enega izmed največjih športnih spektaklov na svetu so lahko izbirali med 650 tekmovanji v 26 športih in 17 dnevih, vsak pa bo lahko prisostvoval maskimalno 20 športnim dogodkom. Organizatorji bodo denar z bančnim računov zainteresiranih ljudi pobrali med 10. majem in 10. junijem, o uspešni kandidaturi pa jih bodo informirali 24. junija.

 

Največ zanimanja naj bi bilo za atletiko, za otvoritveno in zaključno slovesnost. Najbolj popularen dogodek na celotnih olimpijskih igrah bo skoraj gotovo moški tek na 100 metrov. Kdor bo hotel imeti najboljšo pozicijo za spremljanje 10-sekundnega teka, ko bo Usain Bolt branil naslov olimpijskega prvaka, bo moral plačati nič manj kot 817 evrov. Iz zadnjih vrst stadiona pa bo mogoče veliki spopad atletskih titanov spremljati že za 56 evrov. Vsak obiskovalec sicer lahko za atletski vrhunec kupi samo štiri vstopnice. ''Enkrat v življenju imaš priložnost, da vidiš najboljše atlete na svetu, ki se borijo za zlato v Veliki Britaniji,'' je pregrešno drage karte za moški tek na 100 metrov upravičil predsednik londonskega organizacijskega komiteja za OI 2012 Sebastian Coe.

 

Nepojmljive pa so tudi cene vstopnic za otvoritveno in zaključno slovesnost. Najdražja bo stala 2268 evrov, najcenejša pa stokrat manj – 22,68. Organizator bo težko prodal vse vstopnice za nogometni turnir in za turnir odbojke na mivki, saj je zanju zelo majhno povpraševanje.