Novice

Zadnji teden na evropskih igrah se je začel povprečno

23. junij 2015 Baku 2015 Od evropskih iger v Bakuju se je poslovil tudi lokostrelec Den Habjan Malavašič. Ta je zjutraj najprej gladko s 7:1 odpravil Španca Juana Ignacia Rodrigueza, v osmini finala pa je z 0:6 izgubil proti Francozu Lucasu Danielu.

Slovenski lokostrelec je bil presenečenje tekmovanja, saj se je v predtekmovanju uvrstil v drugo polovico nastopajočih, nato pa v tekmah na izpadanje dobil dva dvoboja. "V predtekmovanju sem imel veliko težav z izvedbo strela, zato sem zamenjal ročaj in na treningih spet začel delati dobre strele," je pojasnil reprezentant."Danes sem zelo zadovoljen, saj tukaj prvič nastopam pred kamerami. Prvi dvoboj v soboto je bil težak, danes pa mi je uspelo vse ostalo odmisliti in izvajati dobre strele. Vsekakor je to zelo dobra izkušnja za naprej. Bilo je tudi nekaj slabših strelov, ampak kakšna sedmica v lokostrelstvu je hitro tu. Pol stopinje narobe postaviš lok, včasih je tudi nekaj vetra in to se zgodi tudi najboljšim," je še povedal Habjan Malavašič, ki ga zdaj najprej čaka univerzijada v Južni Koreji, nato pa še svetovno prvenstvo, kjer se bodo delile prve kvote za olimpijske igre v Rio de Janeiru.


Samboist Tadej Čutuk pa je izgubil uvodni dvoboj v kategoriji do 74 kilogramov. S 4:0 je Slovenca v borilni veščini, ki je mešanica juda in rokoborbe, premagal Gruzijec Kaka Mamulašvili. Čutuk je nato čakal na priložnost v repasažu, a Gruzijca v naslednjem krogu premagal Azerbajdžanec Amil Gasimov, s čimer je bilo tekmovanje za Novomeščana končano. "Škoda, ker Tadej ni dobil priložnosti v repasažu in možnosti, da se poteguje za bron. Danes se je boril dobro, a premalo narekoval svoj ritem. Nasprotnik je bil zelo kakovosten in pač znal izkoristiti drobne napake," je povedal Čutukov trener Dmitri Stojanov. "Občutki so mešani. Žal sem v žrebu dobil Gruzijca, ki je vedno med tremi najboljšimi na svetu. Nisem se predal, a ni šlo. Vidi se, da mi manjka kakovosten sparing. Bil je boljši in ko je vzpostavil svoj prijem, je prišlo tudi do meta," pa je povedal slovenski reprezentant.


Lepo predstavo je ob obali Kaspijskega morja pokazala badmintonistka Kaja Stankovič. Enaindvajsetletna Ljubljančanka je v dvoboju s Slovakinjo Jano Ciznarovo gladko z 21:10 dobila prvi niz in imela v drugem priložnost za zmago, a je tega na razliko (21:23) izgubila. V tretjem nizu je Slovakinja zmagala z 21:16.


Zvečer je Iztok Utroša v posamezni konkurenci izgubil proti Špancu Pablu Abiano z 0:2 (-9, -12). "Želel sem si zmagati, a na koncu je bila razlika izrazita. Danes je bil največji problem pozen prihod, saj smo prispeli šele včeraj zjutraj, kar sem čutil na igrišču. Premalo je bilo časa za aklimatizacijo, trening in spoznavanje z dvorano. Danes nisem imel moči," je po porazu dejal Utroša.

 

Nekaj kasneje sta Kaja Stankovič in Primož Flis v prvem nastopu mešanih dvojic izgubila s Turkoma Melihom Turgutom in Fatimo Nur Yavuz z 0:2 (-15, -17).

 

Slovenska udeležba na evropskih igrah v Bakuju bo danes izredno pestra. Med Slovenci se bo predstavilo kar 11 plavalcev, pa moška in ženska košarkarska ekipa v igri 3 x 3, nove tekme pa čakajo tudi badmintoniste.


Košarkarice in košarkarje v igri na en koš oziroma 3 x 3, čakajo tri tekme. Dekleta čakata obračuna z Irsko in Slovaško, fantje pa se bodo udarili z Izraelom. Kot pravi trener Matic Vidic, gre Slovenija na tri zmage, morebitni poraz pa ne bi spremenil ničesar, saj se vse ekipe uvrstijo v drugi del tekmovanja in tekme na izpadanje.


Prvič se bodo v Bakuju predstavili tudi plavalci. Nastopilo bo 11 Slovencev, ki jih čaka izredno težka tekma, mladinsko evropsko prvenstvo. Tudi v slovenskem taboru upajo, da bo v prihodnjih dneh katera od plavalk presenetila.


Popravni izpit bodo imeli tudi badmintonisti Kaja Stankovič, Iztok Utroša in Stankovičeva v paru z Primožem Flisom, saj so v ponedeljek Slovenci vse tri dvoboje izgubili.