Novice

Zaključek akcije Slovenija teče 2010

20. december 2010 Šport za vse V nedeljo, 19.12.2010 se je s krosom po Vrtojbenskih gričih in sklepno prireditvijo Pokala Primorske v rekreativnih tekih zaključila tudi akcija Slovenija teče 2010.

V nedeljo, 19.12.2010 se je s krosom po Vrtojbenskih gričih in sklepno prireditvijo Pokala Primorske v rekreativnih tekih zaključila tudi akcija Slovenija teče 2010. Pred trinajstimi leti, ko je Odbor športa za vse pri Olimpijskem komiteju Slovenije prvič organiziral akcijo Slovenija teče je v njej sodelovalo šest organizatorjev rekreativnih tekaških prireditev. Letos so se v okviru akcije Slovenija teče zvrstile 103 tekaške rekreativne prireditve, ki potekajo po vsej državi skozi vse leto.

 

Prireditve se povezujejo v tako imenovane regijske pokale v rekreativnih tekih in sicer v Primorskega, Gorenjskega, Dolenjskega v Pomurskega in v Štajersko koroškega. Regijsko povezovanje in sodelovanje športnih društev organizatorjev se je pričelo ravno na Primorskem in se preneslo tudi v ostale pokrajine. Letos je na prireditvah staralo 16.900 rekreativcev. Od tega jih je 463 prejelo tudi priznanje akcije za izpolnitev pogoja udeležbe posameznega regijskega pokala oz. za udeležbo na najmanj petih prireditvah v sklopu akcije.

 

Ob regijskih pokalih vsako leto poteka tudi Slovenski pokal v rekreativnih tekih, kjer se točkuje udeležba na dveh izbranih prireditvah iz vsake regije. V slovenskem pokalu organizirano sodelujejo tudi pripadniki iz vrst MNZ in Policije.

 

Rekreativni tek postaja način življenja vse večjega števila prebivalcev Slovenije, ki z njim dosegajo boljše počutje in skrbijo za svoje zdravje. V priponkio si lahko ogledate seznam prejemnikom priznanj akcije Slovenija teče 2010.