Novice

Zaključek natečaja »Uredite si športne objekte po svoje« 2012

17. april 2012 S Heliosovimi barvami bodo polepšali športne objekte v Mariboru in na Ravnah na Koroškem.

V letošnjem letu bodo s Heliosovimi barvami in laki v skupni vrednosti 7.000 evrov športne objekte polepšali v Mariboru in na Ravnah na Koroškem. Znana sta namreč zmagovalca letošnjega natečaja »Uredite si športne objekte po svoje«, ki ga že 13 let pripravljata podjetje Helios in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. To sta Športna zveza Maribor oz. Zveza mariborskih športnih društev Branik, kjer bodo obnovili zahodno tribuno stadiona Ljudski vrt, ter Športna zveza Slovenj Gradec oz. Zveza športnih društev Ravne na Koroškem, kjer bodo s pomočjo Heliosovih barv obnovili športni dom na Ravnah na Koroškem.

 

Na razpis, ki se je zaključil 29. februarja 2012, je letos prispelo 17 prijav. Od prispelih prijav je bilo 5 nepopolnih, 12 pa jih je razpisu ustrezalo. Prijavljeni športni objekti, za katere so bile poslane popolne prijave, so bili s fotografijami predstavljeni na družabenem omrežju Facebook, kjer je od 14. do vključno 25. marca 2012 potekalo glasovanje širše javnosti. Prvih šest prijav, ki so prejele največ glasov, se je uvrstilo v finalni izbor. Strokovna komisija, sestavljena iz predstavnikov Heliosa in Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, je 12. aprila 2012 odločila, da Heliosove barve in lake prejmeta:

 

• Zveza mariborskih športnih društev Branik - ŠPORTNA ZVEZA MARIBOR, za obnovo zahodne tribune Stadiona Ljudski vrt bodo prejeli barve in lake v vrednosti 2.500 eur;


• Zveza športnih društev Ravne na Koroškem, ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC, za obnovo Športnega doma na Ravnah na Koroškem bodo prejeli barve in laki v vrednosti 4.500 eur.

 

Z natečajem Uredite si športne objekte po svoje podjetja Helios in Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez si športne zveze po Sloveniji vsako leto lahko zagotovijo barve in zaščitne premaze, ki jih potrebujejo pri obnovi športnih projektov. S projektom želita Helios in OKS – Združenje športnih zvez prispevati k obnovi različnih športnih objektov, namenjenih tako profesionalnim kot rekreativnim športnim dejavnostim.

 

Podjetje Helios je v trinajstletnem sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez za obnovo športnih objektov namenilo že preko 16.000 litrov barv in premazov ter prebarvalo in zaščitilo 68 objektov po celi Sloveniji.