Novice

Zimske olimpijske igre 2018

23. maj 2015 Vrhunski Šport Gostitelji naslednjih olimpijskih iger leta 2018 v Pyeongchangu so slovesno obeležili 1000 dni do začetka.

V ta namen so objavili slogan iger, ta se glasi "Strast. Združena.", po angleško "Passion. Connected." ali krajše P.C., v katerih se skriva ime PyeongChang 2018. Z novim sloganom želijo organizatorji povečati interes za zimske športe v Aziji.


Beseda ''strast'' simbolizira prizorišče globalnega festivala, na katerem bodo ljudje lahko svobodno menjali svoja mnenja in jih delili z gostoljubnim korejskim narodom, beseda "connected" pa naj bi predstavljala odprtost Pyeongchanga, v katerem se bodo lahko s pomočjo južnokorejske vrhunske tehnologije družili predstavniki vseh generacij.


Skupno naj bi slogan izražal vizijo Pyeongchanga, da razširi navdušenje za udeležbo na igrah tako med športniki kot drugimi udeleženci po vsej Aziji in jim odpre nov oborja.
Organizatorji so tudi sporočili, da gradnja objektov že pospešeno teče in da je ob obisku marca letos svoje zadovoljstvo z videnim izrazila tudi komisija Mednarodnega olimpijskega komiteja.