Novice

Zmaga Kavčiča, Taljat - Božič v polfinale

30. julij 2012 Olimpijska reprezentanca Slovenije, London 2012 Blaž Kavčič se je uvrstil v drugi krog olimpijskega teniškega turnirja. Odlčino sta svojo nalogo opravila tudi Sašo Taljat in Luka Božič, ki sta se uvrstila v polfinale, kjer se jima bo pridružila tudi Eva Terčelj.

Po tretjem dnevu olimpijskih iger v Londonu se je v boj za odličja prebil jadralec Vasilij Žbogar, ki je v razredu finn šesti, a izenačen s tretjeuvrščenim domačinom Benom Ainsliejem.

 

Slovenska plavalka Sara Isaković, nosilka srebrne medalje iz Pekinga 2008, je v polfinalu olimpijskega nastopa na 200 metrov prosto v svoji skupini osvojila sedmo mesto s časom 1:58,47 in ostala brez finalnega nastopa. V tej skupini je bila najhitrejša Avstralka Brone Barratt (1:56,08).

 

Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je uspešno prestal prvi krog olimpijskega turnirja v Wimbledonu. Kavčič je uvodoma po dobri uri in desetih minutah igre gladko v dveh nizih (6:3, 6:2) premagal Indijca Vishnuja Vardhana.

 

Slovenska teniška dvojica na olimpijskih igrah v Londonu Katarina Srebotnik - Andreja Klepač je uspešno začela boje v Wimbledonu. Slovenki sta v prvem krogu ženskih dvojic po dobrih dveh urah v treh nizih s 7:6 (0), 3:6 in 6:2 premagali gruzijski igralki Margalito Čaknašvili in Ano Tatišvili.

 

Po kajakašu Petru Kauzerju in kanuistu Benjaminu Savšku sta si polfinale slaloma na divjih vodah na olimpijskih igrah v Londonu priveslala še dva slovenska čolna. Med kanuističnimi dvojci je to uspelo Sašu Taljatu in Luki Božiču, ki sta bila v kvalifikacijah šesta, med kajakašicami pa Evi Terčelj, ki se je v polfinale prebila z 11. dosežkom.

 

Slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič je olimpijski nastop končal v tretjem krogu, v katerem se ni mogel enakovredno kosati s 15. igralcem sveta Singapurcem Gao Ningom. Deseti nosilec ga je premagal s 4:0 (7, 7, 5, 12). Novogoričan je tako igre končal z enakim dosežkom kot v Pekingu, zabeležil je zmago in poraz.


"Še dobro, da je delovni dan, da ni tega nihče gledal, saj ni bilo ničemur podobno," je dejal Tokič in se s plastenko udaril po glavi. "Oče je danes na Krnu, ne, danes je na Triglavu, včeraj je bil na Krnu, še dobro da ni gledal tega," je bil vidno razočaran Tokič, katerega besede daje vedeti, kaj ga po povratku v domovino najbolj skrbi. Miroslav namreč ni le njegov oče, ampak tudi njegov trener in največji kritik.

 

Slovenska judoistka Vesna Đukić je na poletnih olimpijskih igrah v Londonu izgubila uvodni dvoboj v kategoriji do 57 kg. Za njo je bila usodna Japonka Kaori Macumoto. Svetovna prvakinja iz Tokia leta 2010 in lanska bronasta s svetovnega prvenstva v Parizu je Đukićevo premagala z vazarijem.

 

Brez polfinala je z dosežkom 1:58,99 na 200 delfin ostal njen klubski kolega iz Radovljice Robi Žbogar, novinec na igrah, ki je bil 24. Polona Hercog je v prvem krogu izgubila s Španko Mario Sanchez Martinez.

 

Olimpijske igre v Londonu je začel še drugi slovenski jadralec Karlo Hmeljak, ki je po dveh plovih v razredu laser na 28. mestu. V vodstvu je Avstralec Tom Slingsby, za njim pa sta Juan Ignacio Maegli iz Gvatemale in Hrvat Tonči Stipanović. Hmeljak je v prvi plov končal na 23. mestu, v drugem pa je bil 30.

Slovenski vrhunci - 29.7. zvečer in 30.7.