Izvršni odbor

Na 35. volilni seji skupščine, ki je bila 16. decembra 2014, so bili za vodenje OKS v mandatu 2014 - 2018 izvoljeni:

Predsednik

Bogdan Gabrovec
T: 01 230 60 00
E: info[@]olympic.si


Predsednik OKS, Bogdan Gabrovec, je postal drugi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez v njegovi zgodovini. Pred tem je 20 let uspešno vodil Judo zvezo Slovenije, ki je postala ena najbolj uspešnih nacionalnih panožnih športnih zvez. Bil je vodja olimpijske reprezentance Slovenije v Londonu, kjer je Urška Žolnir osvojila prvo žensko olimpijsko zlato kolajno. Gabrovec je bil osem let podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in predsednik odbora za vrhunski šport, dvanajst let pa član izvršnega odbora slovenske krovne športne organizacije. Pred tem je bil tudi predsednik športne zveze mestne občine Slovenj Gradec.

 

Bil je tudi član strokovnega sveta za šport vlade republike Slovenije in član ter tudi predsednik Sveta Fundacije za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji. Štiri leta je bil tudi predsednik Združenja zvez borilnih športov Slovenije, v zadnjem obdobju pa je bil tudi član ekspertne skupine, ki je pripravljala novo Strategijo OKS-ZŠZ.

 

Gabrovec je sicer mojster juda 6. dan, bil pa je tudi član jugoslovanske reprezentance. Postal je tudi selektor ženske jugoslovanske in kasneje slovenske judo reprezentance.

 

 

 

 

Častni predsednik

Na 34. volilni seji skupščine, ki je bila 17. decembra 2014, je bil za častnega predsednika imenovan dr. Janez Kocijančič.

 

 

Podpredsedniki

Mag. Janez Sodržnik
predsednik strokovnega sveta športa za vse
T: 01 230 60 28
E: janez.sodrznik[@]szlj.si

 

Mag. Janez Sodržnik je že vrsto let predan slovenskemu športu. Predseduje Športni zvezi Ljubljana, poleg tega je član strokovnega sveta Vlade RS za šport, je predsednik Komisije za pravna zadeve pri Strokovnem svetu RS za šport in od 16. decembra 2014 tudi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez.

 

 

Iztok Čop
predsednik strokovnega sveta za tekmovalni šport
T: 01 230 60 08
E: iztok.cop[@]siol.net


Iztok Čop je najboljši slovenski olimpijec v samostojni Sloveniji. Na olimpijskih igrah je osvojil štiri olimpijske kolajne. Olimpionik je postal na olimpijskih igrah v Sydneyu, kjer je z Luko Špikom v dvojnem dvojcu osvojil prvo slovensko zlato olimpijsko kolajno v samostojni Sloveniji. Iztok Čop je bil preden je postal podpredsednik krovne slovenske športne organizacije tudi član odbora za vrhunski šport.

 

 

Tomaž Barada
podpredsednik

E: tomaz.barada[@]gmail.com

 

 

Tomaž Barada je v svoji dolgi športni karieri dosegel izjemne rezultate v taekwon do-ju, kjer je postal tako evropski in svetovni prvak, uspehe pa je ponovil tudi v kickboxingu. Še preden je bil imenovan na mesto podpredsednika krovne slovenske športne organizacije, je prejel tudi častno listino Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez.

 

 

Izvršni odbor

Gregor Benčina - individualni letni olimpijski športi

Ivan Levak - individualni letni olimpijski športi

Tjaša Andree Prosenc - individualni zimski olimpijski športi

Metod Ropret - kolektivni olimpijski športi

Matej Erjavec - kolektivni olimpijski športi

mag. Stanko Glažar - kolektivni olimpijski športi

Rok Vehovec - kolektivni olimpijski športi

Bojan Rotovnik - neolimpijski športi

prof. dr. Milan Žvan - neolimpijski športi

Tomo Tiringer - lokalne športne zveze

Branko Žnidarič - lokalne športne zveze

mag. Miran Kos - lokalne športne zveze

Dejan Crnek - šport za vse

Martina Ratej - predstavnica športnikov

Miroslav Cerar - individualni ustanovitelj OKS

Damjan Lazar - športna zveza, ki skrbi za šport invalidov

mag. Vojka Ravbar - predstavnica sponzorjev