Kongres športa za vse

Kongres športa za vse

Zdrav življenjski slog bogati kakovost posameznikovega življenja in pomembno vpliva na blaginjo družbe, vseh prebivalcev Slovenije. Nemalokrat pa je v delovanju športnih organizacij zaznati občutek, da šport za vse nima pravega mesta. Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez v sodelovanju s športnimi organizacijami, ki delujejo na tem področju pripravlja kongres športa za vse, ki bo 6. novembra, 2015 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v času sejma Narava zdravje.

 

Glavna tema letošnjega kongresa je Vloga športa za vse v slovenski družbi ter pomen športnih društev, s fokusom na gibalni dejavnosti starejših. Teme kongresa bodo predstavljene v okviru plenarnega dela s primeri dobrih praks in aplikativnega dela. Ob robu kongresa in sejma Narava zdravje organizatorji pripravljajo promocijske »gibalne točke« po Ljubljani, katerih cilj je promocija zdravega življenjskega sloga.

 

Organizatorji želijo s kongresom dvigniti zavest o pomembnosti športa za vse, kot ključnega in najpomembnejšega elementa pri ohranjanju in promociji zdravja ter pripeljati šport za vse v izvajalska okolja in s tem oplemenititi ponudbo društev.

 

Organizatorji kongresa športa za vse:

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez, Fakulteta za šport, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Planinska zveza Slovenije, Športna unija Slovenije, Fitnes zveza Slovenije in Sokolska zveza Slovenije. 

 

Spoštovani,

kotizacije za kongres ni. Po eletronski prijavi prejmete tudi brezplačne vstopnice za sejem Narava -zdravje, ki jih prevzamete na glavnem vhodu v petek, 6.11.2015, ob 9. uri (paviljon Jurček). 

 

Gradiva

 

Častni odbor

 

Programski svet

 

Organizacijski odbor

 

Datum in lokacija

 

Program

 

Predavatelji

 

Gibalne točke

 

Forum ŠUS

 

Sejem Narava-zdravje

 

Gradiva