Predstavitev

Predstavitev projekta Mini olimpijada

Mini olimpijada je projekt, v prvi vrsti namenjen otrokom, ki obiskujejo prvo triado devetletne osnovne šole.
Otroci na prireditvah spoznajo različne športne discipline, velik poudarek pa je tudi na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega in fair play protokola.

 

Namen projekta je spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje. Vse prireditve sledijo sloganu  »Pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati«, zato prav vsi otroci udeleženci prejmejo po končanem dogajanju priznanje in praktično nagrado za udeležbo in uspešen nastop.

SKB podpornik mini olimpijade

Tudi to leto so nam na pomoč priskočili glavni sponzor Team Slovenie SKB, d.d. s PAPI otroškim varčevalnim računom, kot podporniki projekta pa tudi Fundacija za šport.  Omenjeni sponzor prispeva tudi priznanja in nagrade, ki jih v olimpijskem duhu, prejmejo vsi udeleženci kajti na Mini olimpijadi smo zmagovalci vsi. Držimo se namreč načela »pomembno je sodelovati ne vedno zmagati«.  Kot se za veliko športno prireditev najmlajših spodobi, na začetku izvedemo pravi olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in zastavo fair play-a, ki ju na prizorišče prinesejo udeleženci Mini olimpijade, baklo pa na prizorišče prinese simpatična maskota SKB-ja, pujsek PAPI. Medtem poslušamo olimpijsko in fair play himno nato pa sledita še prisegi sodnikov in športnikov. V skladu z olimpijskimi načeli odličnosti, solidarnosti in prijateljstva se naposled tekmovanja v najrazličnejših športnih panogah lahko pričnejo.

 

 

 

     Projekt sofinancira Fundacija za šport