Druženje z vrhunskimi športniki

 

Ob boku s športnimi ASi

Obiskovalci Olimpijskega festivala s športnimi ASi se bodo skozi športne izzive lahko družili s članom rokometne reprezentance Luko Žvižejem, kajakašema Benjaminom Savškom in Petrom Kauzerjem, strelcema Živo Dvoršak in Rajmondom Debevcem, kolesarji Tanjo Žakelj, Jožetom Žabjekom in Zarjo Černilogar, tam bosta tudi telovadca Alen Dimic in Mitja Petkovšek, atletinja Maruša Mišmaš v družbi Žana Rudolfa in Luke Janežiča, boksar Dejan Zavec, košarkar Marko Milič in hokejist Andrej Tavželj.

Benjamin Savšek, ki je tako kot nekateri drugi športniki v minulih dneh obiskoval otroke na osnovnih šolah in jih povabil na dogodek, o športnih izzivih in Olimpijskem festivalu s športnimi ASi pravi: ''Šport je super stvar, spoznaš veliko ljudi, nauči te reda in discipline. Na festivalu boste imeli možnost spoznati se z različnimi športi in morda ugotovite, da vas kakšen še posebej veseli in bi se radi z njim ukvarjali tudi v bodoče. Sam sem se začel ukvarjati s športom kot majhen fant, skozi zabavo in igro, in poglejte, do kam me je danes pripeljal. Tega ne bi zamenjal za nič na svetu.''

Na festivalu bodo svoje športe predstavljali tudi mladinska svetovna prvakinja v športnem plezanju Janja Garnbert, rokoborec Jure Kuhar, nogometni virtuoz Tilen Štimec, sabljaških veščin vas bo učila Eva Jeza, umetnostno drsanje Naja Ferkov, odbojko pa Simona Fabjan. Z veseljem bosta na vprašanja odgovarjala tudi jadralca Rok Verderber in Peter Lin Janežič, sankača Domen Pociech in Petra Dragičević, o dvigovanju uteži pa bo več povedal Juš Rožnik Novak. Prisotni bodo tudi športniki invalidi, v naši družbi bosta paraolimpijca Gal Jakič in Tanja Cerkvenik. Za mlade športne ASe so pripravili športne izzive tudi v judu, lokostrelstvu, ragbiju, golfu, smučarskih skokih in deskanju na snegu ter tenisu.