Program

 

OKVIRNI PROGRAM si lahko ogledate tukaj

 

Dogodek je namenjen predvsem otrokom in njihovim staršem, ki bodo lahko v celodnevnem športnem dogajanju in pestrem spremljevalnem programu spoznavali, kako pomembno za zdravje je ukvarjanje s športom ter kako lahko šport pozitivno vpliva na življenje in oblikuje pogled na svet, krepi osebnost in vrednote, ki nas vodijo tudi v drugih življenjskih preizkušnjah. Za tiste, ki še niso športni navdušenci bodo na voljo poslikava obraza, plesne delavnice, čarodej Toni  in še marsikaj zanimivega.

 

Na Olimpijskem festivalu s športnimi ASi bodo vsi prisotni na enem mestu pobliže spoznali več kot 25 različnih športov in se v športnih izzivih preizkusili tudi z vrhunskimi športniki. Na Kongresnem trgu bodo z nami Dejan Zavec – boks, Aljaž Pegan – športna gimnastika, Peter Kauzer in Benjamin Savšek – kajak, Marko Milič – košarka, Maruša Mišmaš – atletika in številni drugi ambasadori slovenskega športa.

Na Olimpijskem festivalu se boste med drugim lahko naučili prvih korakov deskanja na snegu, se preizkusili v rokoborskih tehnikah, se naučili zavezati mornarski vozel, se pomerili v hoji po rokah ali z lokom streljali v tarčo. To in še veliko več priložnosti vas čaka na Kongresnem trgu.  

Vsi otroci in ostalih obiskovalci na dogodku prejmejo predstavitveno brošuro z olimpijskimi izzivi in za vsak opravljen izziv nalepko. Adriatic Slovenica, glavni partner dogodka, bo vsem aktivnim podelil medalje “Ti si naš AS”. S pobarvanim letakom  pa otroci na razstavnem prostoru Adriatic Slovenice in OKS prejmejo brezplačno olimpijsko zapestnico.

Dogodek bo povezoval priljubljeni otroški lik Ribič Pepe, za zabavo ob koncu olimpijskega dne pa bodo poskrbeli člani skupine Čuki.

Adriatic Slovenica vsem obiskovalcem Olimpijskega festivala zagotavlja 24-urno nezgodno zavarovanje. AS otrokom z izpolnjeno knjižico z izzivi nudi tudi kratek brezplačen posvet kako ostati zdrav športni AS skozi paket Mladi športnik, posebne meritve pa so pripravljene tudi za starše.

Se vidimo v soboto, 17. oktobra na Kongresnem trgu od 9.00 ure dalje! #uživajvigri