Predstavitev članov

Predstavljamo vam člane komisije športnikov v obdobju 2014 - 2018, ki bodo delovali na področju statusnih pravic športnikov.

 

 

 

 

Raša Sraka Vuković

Raša Sraka Vuković je nastopila na dveh olimpijskih igrah, v Atenah in Londonu, kjer je osvojila 7. mesto. Leta 2005 in 2010 je končala kot 3. na svetovnem prvenstvu. Je evropska prvakinja v judu iz leta 2003, bronasta pa je bila leto pred tem in leto kasneje ter leta 2012. Srebro na evropskem prvenstvu je osvojila tudi leta 2010. Je tudi sredozemska prvakinja v judu (2001, Tunis), na sredozemskih igrah pa ima še dve srebrni kolajni.

 

Sraka Vukovićeva je absolventka Fakultete za šport, zaposlena na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije. Je tudi prejemnica Bloudkove plakete in nagrade ter večkratna najboljša športnica Ljubljane. 

 

 

 

 

Gloria Kotnik

Gloria Kotnik deska že več kot 15 let, v svetovnem pokalu se je do sezone 2014/2015 najvišje uvrstila na 9. mesto. Na olimpijskih igrah v Sočiju je osvojila 23. mesto, tekmovala pa je tudi na olimpijskih igrah v Vancouvru.

 

Trenutno je študentka 2. letnika podiplomskega študija na Fakulteti za management v Kopru.

 

 

 

Maya Tvrdy

Maya Tvrdy je že vrsto let naša najboljša badmintonistka, trenutno zaposlena na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije. Nastopila je na olimpijskih igrah v Pekingu in v Londonu, osvojila pa je tudi dve bronasti kolajni na sredozemskih igrah leta 2013. Na svetovni jakostni lestvici je bila najvišje uvrščena na 43. mesto.

 

Trenutno študira na magistrskem študiji Fakultete za organizacijske vede.

 

 

Tadeja Brankovič Likozar

Tadeja Brankovič Likozar je štirikratna udeleženka zimskih olimpijskih iger (Nagano, Salt Lake City, Torino, Vancouver). Na otvoritvi iger v Torinu je bila slovenska zastavonoša. V svetovnem pokalu v biatlonu je šestkrat končala nastop na stopničkah za zmagovalke, na svetovnem prvenstvu se je najvišje zavihtela na 4. mesto. Postala je tudi vojaška svetovna prvakinja v biatlonu.

 

Končala je Fakulteto za management v Kopru in je specialistka managementa.

 

 

 

 

Marjan Podržaj

Marjan Podržaj je edini moški predstavnik v Komisiji športnikov. V lokostrelstvu tekmuje že 40 let. Dosegel je že 800 turnirskih zmag. V svoji karieri je zabeležil 88 uvrstitev med prvih deset na svetovnih in evropskih prvenstvih, kjer je osvojil tudi srebrno in štiri bronaste kolajne (sv. prvenstva) in štiri zlate (ev. prvenstva).

 

Vodi lokostrelski klub Šenčur, izdal pa je tudi edino strokovno knjigo o lokostrelstvu v Sloveniji.