Prizorišča

Athletes Village - vas, kjer bodo prebivali športniki

Poletni olimpijski festival mladih v Tbilisiju bo organiziran na 11 tekmovalnih prizoriščih, športnikom bo na voljo tudi 5 prizorišč za pripravo in treninge. Vsa prizorišča so od vasi, kjer bodo športniki bivali med festivalom, oddaljena približno 25-40 min.

Mziuri Tennis Courts - Tenis

Prizorišče za tenis ima 9 zunanjih in 2 notranja igrišča na katerem se bodo športniki pomerili med 27.julijem in 1.avgustom. Osrednje igrišče lahko sprejme do 700 gledalcev, preostalih 8 igrišč pa je namenjenih tako treningom kot tekmam. Prizorišče je od vasi oddaljeno 18.9km (32 min).

Športniki bodo imeli možnost treninga in priprav v za to namenjeni dvorani ''Vake Park Courts'', ki ima 2 igrišča za tenis in je od glavnega prizorišča oddaljena 5 min vožnje z avtom.

New Swimming Pool - Plavanje

Plavalni bazen je bil zgrajen prav zaradi poletnega olimpijskega festivala mladih, skupaj v sodelovanju s plavalno zvezo Gruzije. Zunanji bazen je moderni olimpijski bazen s progo dolgo 50 metrov. Poleg tega pa so zgradili še zunanji bazen za potrebe treninga, ki pa ima 10 prog v razdalji 25 metrov. Prizorišče lahko sprejme do 3000 gledalcev in je od vasi oddaljeno 17.4km (24 min).

Gymnastics Palace - Gimnastika

Na novo zgrajeno prizorišče bo gostilo tekmovanja iz gimnastike med 28.julijem in 1. avgustom. Sestavljeno je iz 2 velikih dvoran, ki lahko sprejmeta do 1.294 gledalcev. Dvorana 1 bo namenjena tekmam, v dvorani 2 pa bodo športniki imeli možnost treninga in priprav. Prizorišče je od vasi oddaljeno 17.4km (24 min).

Handball Stadium - Rokomet

Prizorišče za rokomet je na novo zgrajena dvorana, ki lahko sprejme do 3.300 gledalcev. V njej bodo med 27.julijem in 1.avgustom tekme za punce in fante. Dvorana je od vasi oddaljena 23.1km (40 min).

Športniki bodo imeli možnost treninga v ''Handball Arena'' 1 in 2, ki sta od tekmovalnega prizorišča oddaljeni 5 min hoje.

Volleyball Stadium - Odbojka

Prizorišče za odbojko je novo, saj je bilo zgrajeno prav za potrebe poletnega olimpijskega festivala. Ima 2 dvorani, ena je namenjena tekmovanju v odbojki za dekleta, druga za fante. Dvorani lahko sprejmeta do 1.700 gledalcev in sta od vasi oddaljeni 17.4km (24 min).

Fantje in dekleta bodo imeli tudi možnost treninga in sicer, za dekleta je na voljo dvorana v ''Basketball Sport School'' na ulici Tsereteli, ki je od vasi oddaljena 19.5km (33 min). Fantje pa bodo imeli možnost trenirati v dvorani ''Volleyball Sports School'' na ulici Kiev 8, ki je od vasi oddaljena 13.5km (23 min).

Judo Academy - Judo

Športniki se bodo v judu pomerili med 28.julijem in 1.avgustom. Prizorišče tekem v judu je ''Judo Academy of Georgia'', kjer lahko tekmovalna dvorana sprejme do 880 gledalcev. Fantje in dekleta bodo imeli znotraj dvorane tudi možnost treninga in priprave na 3 tatamijih. Judo akademija je od vasi oddaljena 20.8km (28 min).

Athletics Stadium - Atletika

Na tem prizorišču bodo tekmovanja iz atletike med 27.julijem in 1.avgustom. Dvorana lahko sprejme do 3.000 gledalcev.

Prizorišče je oddaljeno od vasi 17.4km (24 min).

Atleti bodo imeli možnost treninga na prizorišču ''Athletics Indoor Palace, ki je od glavnega prizorišča oddaljen 15 min; od vasi pa 19.5km (35 min).

Vere Park - Košarka (dekleta)

To prizorišče bo gostilo tekmovanja v košarki za punce med 27.julijem in 1.avgustom. Dvorana lahko sprejme do 2.254 gledalcev in je od vasi oddaljena 19.3km (33 min).

Športnice bodo imele možnost trenirati na 3 igriščih znotraj šole ''Basketball Sport School'' na ulici Tsereteli, ki je od vasi oddaljena 19.5km (33 min).

Sports Palace - Košarka (fantje)

To prizorišče bo med 27.julijem in 1.avgustom gostilo tekme v košarki za fante. Prizorišče ima kar 2 dvorani za košarko, ki skupaj sprejmeta do 8.527 gledalcev in sta od vasi oddaljeni 18.5km (33 min).

Športniki bodo imeli možnost trenirati na 3 igriščih znotraj šole ''Basketball Sport School'' na ulici Tsereteli, ki je od vasi oddaljena 19.5km (33 min).

King David Avenue - kolesarjenje na kronometer

Kolesarska dirka bo imela štart in cilj na prizorišču ''King David Avenue'', ki je od vasi oddaljen 22 km (30 min). Punce in fantje bodo 28. julija tekmovali v kronometru na progi dolgi 9.7km.

  • Lokacija/Link

Tbilisi Sea - kolesarstvo - cestna dirka

Cestna dirka bo na sporedu 30. julija na že obstoječem prizorišču, ki je namenjen zgolj tekmi v kolesarstvu. Proga pelje mimo Tbilisi morja, s štartom in ciljem zraven vasi, kjer bodo bivali športniki; to je 6.3 km (5 min). Punce se bodo pomerile v razdalji 47,400 km, fantje pa bodo naredili 3 kroge, kar je skupaj 71,100 km.

  • Lokacija/Link