Brasov prizorišča

Clabucet Sosire (Predeal) - deskanje na snegu

 - Predeal je prenovljeno mesto in zdraviliški center 25 km južno od Brasova. Je mesto v Romuniji z najvišjo nadmorsko višino (med 1000 in 1600 n.v.) do jkaterega je možen dostop z osebnim avtomobilom, avtobusom ali vlakom iz glavne železniške postaje v Brasovu.

 

Dostop:


iz glavne transportne točke v Poiani Brasov s shutle busom servisom z RDEČO LINIJO - 37 km (60 min)

Valea Carbunarii (Rasnov) - smučarski skoki

Rasnov je malo mestece, od Brasova oddaljeno 16 km. V Rasnovu so zgradili nova športna prizorišča za biatlon in dve smučarski skakalnici (HS38 in HS71). 

 

Dostop:


iz glavne transportne točke v Poiani Brasov s shutle busom servisom z MORNARSKO MODRO LINIJO - 19 km (40 min)

Poiana Brasov - umetnostno drsanje

Poiana Brasov je ena bolj priljubljenih romunskih destinacij v Romuniji. Leži ob vznožju hribovja Mount Postavarul na nadmorski višini 1020 m n.v.

 

Dostop:


iz hotelov v Poiani Brasov s shutle busom servisom z MODRO LINIJO -  od glavnega transportnega centra oddaljena 0,5 km (2 min)

Fundata - biatlon

Fundata nudi čudovit panoramski pogled na gorovje Piatra Craiului in gorovje Bucegi. Leži na nadmorski višini 1300 m. Območje je izjemno mirno in obiskovalcu nudi osvežitev ter intimo bližnjih gozdov in gorovja.

 

Dostop:


iz glavne transportne točke v Poiani Brasov s shutle busom servisom z RUMENO LINIJO - 38 km (60 min)

Valea Rasnoavei (Predeal) - tek na smučeh

Predeal je prenovljeno mesto in zdraviliški center 25 km južno od Brasova. Je mesto v Romuniji z najvišjo nadmorsko višino (med 1000 in 1600 n.v.) do jkaterega je možen dostop z osebnim avtomobilom, avtobusom ali vlakom iz glavne železniške postaje v Brasovu.

 

Dostop:


iz glavne transportne točke v Poiani Brasov s shutle busom servisom z ORANŽNO LINIJO - 32 km (45 min)