Novice

Tri peta mesta na OFEM-u v Brasovu za slovenske športnike

19. februar 2013 Olimpijska reprezentanca Slovenije, Brasov 2013 Drugi tekmovalni dan slovenski ekipi ni uspelo osvojiti medalje na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Brasovu. Člani Teama Slovenia so osvojili tri peta mesta.

Štefan Hadalin je bil 5. v veleslalomu. »Če bi prvo vožnjo smučal, tako kot prvo, potem bi dobil medaljo, ampak žal sem bil nekoliko zadržan, malo sreče mi je manjkalo, je pa to dobra popotnica za četrtkov slalom,« je po tekmi povedal Hadalin. Dobro je nastopil tudi Aljaž Dvornik, ki je na odlično pripravljeni progi osvojil 11. mesto. Do cilja ni uspelo priti Kuncu in Hrobatu, ki je bil po prvi vožnji peti, v drugi pa naredil napako nekaj vrat pred ciljem.

 

Prav tako 5. je bila na 5 km klasično v smučarskem teku Anamarija Lampič. Anamarija je sicer tekla odlično, a je še čutila utrujenost po včerajšnji tekmi na 7,5 km prosto, tako da ji na koncu ni ostalo dovolj moči za uvrstitev med prve tri. Zopet se je izkazala Klemenčičeva, ki se je še drugič v dveh dneh uvrstila v prvo deseterico. Po včerajšnjem slabšem nastopu je danes dobro tekel Miha Šimenc in v močni konkurenci končal na 8. mestu na 7,5 km klasično.

 

Slovenski skakalki sta razočarani zapustili skakalnico v Rasnovu, predvsem Julija Sršen, ki je pri drugemu doskoku naredila napako, brez katere bi zelo verjetno osvojila medaljo. Prav tako je slabši nastop za biatlonkami, je pa odlično tekmoval njihov reprezentančni kolega Žan Petrinčič, ki se je uvrstil pod sam vrh, na 5. mesto, na 12,5 km individualni tekmi.

 

REZULTATI

 

Alpsko smučanje, veleslalom, moški:
5. Štefan Hadalin
11. Aljaž Dvornik
Odstop: Jan Kunc (1. vožnja), Miha Hrobat (2. vožnja)

 

Tek na smučeh, ženske, 5 km klasično:
5. Anamarija Lampič
9. Anita Klemenčič
28. Manca Slabanja
36. Anja Kunaver Žavbi

 

Tek na smučeh, moški, 7,5 km klasično:
8. Miha Šimenc
34. Benjamin Črv
37. Lovro Malnar
48. Klemen Razinger

 

Smučarski skoki, ženske, 71 m skakalnica:
13. Anja Javoršek
14. Julija Sršen

 

Biatlon, ženske, 10 km individualno:
46. Neva Pančur
48. Tina Mlakar
57. Anthea Grum

 

Biatlon, moški, 12,5 km individualno:
5. Žan Petrinčič
22. Jure Ožbolt
56. Mitja Drinovec

OFEM Brasov - 2. dan