Novice

Zlato in bron v Brasovu za Slovenijo

20. februar 2013 Olimpijska reprezentanca Slovenije, Brasov 2013 Tretji dan Olimpijskega festivala evropske mladine je ponovno blestela skakalna ekipa, ki je osvojila zlato medaljo. Odlično je smučala tudi Saša Brezovnik, ki je bila tretja v slalomu.

Dva tisoč gledalcev je videlo novo zmago Slovenije v smučarskih skokih na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Brasovu. Romunski navijači so ponovno napolnili skakalni stadion v Rasnovu, kjer je Slovenija brez večjih težav zmagala na ekipni tekmi skakalcev.

 

Nejc Seretinek, Cene Prevc, Florjan Jelovčan in Anže Lanišek so vodili že po prvi seriji, v drugi pa še povečali prednost pred Nemci in Avstrijci. Spet je blestel Cene Prevc, ki je postavil tudi nov uradni rekord skakalnice, 99m. »Pred tekmo se nismo obremenjevali s tekmeci, vemo da smo odlična ekipa in vesel sem, da nam je uspelo zmagati še drugič zapored,« je povedal Prevc, ki je po tekmi več kot 15 minut dajal izjave romunskim novinarjem. Slovensko skakalno ekipo čaka še mešana ekipna tekma v petek, kjer so prav tako med favoriti za medalje.

 

Drugo medaljo za Slovenijo in prvo za smučarsko ekipo je z izvrstnim smučanjem osvojila Saša Brezovnik. Po polovici tekme so prve tri tekmovalke ločile le štiri stotinke, v drugo pa vodilni po prvi vožnji, Brezovniki, ni uspelo zadržati prvega mesta, je pa njena vožnja zadostovala za bronasto medaljo. "Prvič sem bila na takšnih tekmovanjih tako visoko po prvi vožnji, tako da sem bila pred finalom tako živčna, da sem komaj dihala. Ko sem prišla v cilj, sem bila sprva malo razočarana, ker sem naredila nekaj napak, a medalja je tu, kar je super. Sedaj grem lahko sproščeno na ekipno tekmo, kjer gremo na medaljo," je povedala Brezovnikova.

 

REZULTATI:

Smučarski skoki, ekipno, fantje:
1. Slovenija (Nejc Seretinek, Cene Prevc, Florjan Jelovčan, Anže Lanišek)

 

Smučanje, slalom, punce:
3.Saša Brezovnik

 

V popoldansko-večernem programu iger v Brasovu bosta v umetnostnem drsanju, v kratkem programu, nastopila Krištof Brezar in Naja Ferkov.

 

OFEM Brasov - 3. dan

OFEM Brasov - Podelitev medalj (skakalci, Saša Brezovnik)