Novice

Olimpijski festival evropske mladine je končan

30. januar 2015 Vorarlberg 2015 Na olimpijskemu festivalu evropske mladine v Avstriji in Lihtenštajnu se je zaključil zadnji tekmovalni dan.

Nordijski kombinatorci so se pomerili v sprintu. Vid Vrhovnik je zopet tekmoval zelo dobro in končala na 9. mestu ter s tem dokazal, da je trenutno najboljši slovenski nordijski kombinatorec v svoji starostni skupini. Matevž Malovrh je bil 24., Jaka Matko 29. ter Gašper Brecl 31.

 

V mešani ekipni tekmi skakalcev so tekmovali Bor Pavlovčič, Tine Bogataj, Maja Gradišar in Anita Seretinek. Ni jim uspelo ubraniti srebra iz zadnjega olimpijskega festivala evropske mladine, končali so na 6. mestu.

 

Slovenski smučarji (Meta Hrovat, Andreja Slokar, Lejla Habjan, Krištof Fabjan, Matevž Rupnik in Andraž Rakovec) so v ekipni mešani tekmi v veleslalomu že v 1/8 finala izgubili proti Finski in končali s tekmovanjem.

 

Smučarski tekači v postavi Miha Ličef, Nina Klemenčič, Veronika Jakopič in Luka Markun so na 4x5 km prosto zasedli 14. mesto.

 

Na enakem mestu so tekmovanje končali  biatlonci (Urška Poje, Nina Zadravec, Nace Žnidaršič in Luka Markun) v mešani štafetni preizkušnji. Na prvo predajo je Urška Poje pritekla kot druga, potem pa ostali njeni kolegi niso uspeli biti natančni na strelišču in dober rezultat jim je spolzel iz rok.

 

V večernih urah se bo letošnji zimski olimpijski festival evropske mladine zaključil, naslednjega bo gostil Sarajevo leta 2017.

Biatlon