Novice

Prvi dan olimpijskega festivala evropske mladine

26. januar 2015 Vorarlberg 2015 Najboljšo slovensko uvrstitev dneva je dosegel Vid Vrhovnik, ki je v nordijski kombinaciji končal na 10. mestu.

V avstrijski deželi Predarlski in v Lihtenštajnu se ja zaključil prvi tekmovalni dan olimpijskega festivala evropske mladine. Najboljšo slovensko uvrstitev je dosegel Vid Vrhovnik, ki je bil 10. v nordijski kombinaciji. »Zelo sem zadovoljen, na tekmi mi je uspel najboljši skok ta teden, tudi tek je bil dober. Še več pa pričakujem od sprinta, ki bo v sredo«, je povedal 15 letni skakalec iz Velenja, ki se z nordijskim smučanjem ukvarja že 12 let. Po skakalnem delu tekmovanja mu je kazalo še bolje, saj je bil uvrščen na 2. mesto. Ostali trije slovenski tekmovalci (Jaka Matko, Gašper Brecl, Matevž Malovrh) so se uvrstili med 31. in 33. mestom.

 

V deskarskemu krosu so slovenski deskarji izpolnili pričakovanja. Matic Kvas, Tit Štante in Maks Hribar so se uvrstili v 1/8 finala, kjer so končali s tekmovanjem. Potrebno je poudariti, da sicer v deskarskemu krosu ne nastopajo.

 

V alpskem smučanju je bil danes na sporedu moški veleslalom. Najbolje je z obema vožnjama opravil Andraž Rakovec, ki je osvojil 23. mesto. Krištof Fabjan je prismučal na 34. mesto, Jaka Dvornik pa na 42. mesto, Matevž Rupnik je odstopil. Jutri slalom v Lihtenštajnu čaka dekleta.

 

Smučarski tekači so v Stegu tekmovali v klasični tehniki. Med dekleti na 7,5 km klasično je bila med Slovenkami najhitrejša Veronika Jakopič (22. mesto), njena sestra Martina Jakopič je bila 37. V prvo trideseterico je sicer pritekla še Nina Klemenčič (29. mesto), Liza Praznik je bil 44. Fanti so tekmovali na 10 km klasično, Luka Markun je osvojil 31. mesto, Miha Ličef je bil 32., Erik Raduha 44. in Andrej Jenko 58.

 

V kratkem programu umetnostnega drsanja je Nina Polšak osvojila 27. mesto, v sredo je čaka še prosti program. Jutri se bodo predstavili še smučarski skakalci  na čelu z nosilcem slovenske zastave z otvoritve iger, Domnom Prevcem, in biatlonci, kjer je glavno slovensko »orožje« Urška Poje.

Vid Vrhovnik

Nordijski kombinatorci

Deskarski kros