Novice

Prvo zlato za Slovenijo

28. januar 2015 Vorarlberg 2015 Na olimpijskemu festivalu evropske mladine v Avstriji in Lihtenštajnu je Slovenija osvojila prvo zlato kolajno.

Urban Rogelj, Tine Bogataj, Bor Pavlovčič in Domen Prevc so v smučarskih skokih slavili pred Finci in Avstrijci. Najboljši med slovenskimi skakalci je bil Domen Prevc. »Danes sem bolj zadovoljen, kot po srebru včeraj, skoki so bili boljši, vesel sem tudi odličnega vzdušja v ekipi, glavno pa je, da je zlata kolajna tu«, je povedal Prevc. »Moja želja je, da uspešno sledim Petru in Cenetu, ter da bom čim boljši športnik«, je na vprašanje, da odlično sledi svojima starejšima bratoma, odgovoril Prevc. Skakalce v petek čaka še mešena ekipna tekma.

Ekipno tekmovanje so imeli tudi nordijski kombinatorci. Slovencem (Jaka Matko, Vid Vrhovnik, Gašper Brecl in Matevž Malovrh) je odlično kazalo po skokih, ko so bili na tretjemu mestu. Na teku so po pričakovanjih zaostali za najboljšimi in končali kot osmi.

 

Odlično je v veleslalomu smučala Meta Hrovat. S startno številko 31 je končala na osmemu mestu z najboljšim časom druge vožnje. Z dvema uvrstitvama v deseterico na veleslalomu in slalomu je dokazala, da je konkurenčna ostalim najboljšim evropskim smučarkam njene generacije. V prvo dvajseterico se je uvrstila tudi Zala Kobentar, ki je bila 17. Lejla Habjan in Andreja Slokar sta odstopili v prvi vožnji.

 

Svoje nalogo je danes veliko bolje opravila tudi perspektivna mlada biatlonka Urška Poje. Na zasledovalni tekmi biatlonk na 7,5 km je pridobila 14 mest in končala na 18. mestu. Ne glede na soliden rezultat je bilo pri Urški še čutiti razočaranje po slabem včerajšnjem nastopu. Polona Klemenčič je osvojila 36. mesto, medtem ko je bila Nina Zadravec 43.

 

Solidno so svojo nalogo opravili tudi fantje, Luka Plahuta je končal v prvi polovici nastopajočih, na 26. mestu, sedem mest slabši je bil Nace Žnidaršič, Luka Naglič pa je streljal slabše in končal kot 47.

 

Smučarski tekači so danes tekmovali v prosti tehniki. Fantje so tekmovali na 7,5 km. V prvo tretjino nastopajočih sta se uvrstila Luka Markun in Miha Ličef, ki sta končala na 25. in 26 mestu. Erik Raduha je bil 50., Andrej Jenko pa 63. Dekletom je šlo nekoliko slabše na 5 km razdalji, Nina Klemenčič je bila 30., Martina Jakopič 45., medtem ko je Liza Praznik končala na 47. mestu, Veronika Jakopič pa na 52.

 

Svoje nastope ja zaključila tudi umetnostna drsalka Nina Polšak, prosti program ji je zelo dobro uspel, tako da je na koncu svoje prvo večje tekmovanje končala na 25. mestu.

Skoki ekipna tekma