Novice

Sredozemske igre Mersin 2013 skozi oči člana strokovne ekipe

04. julij 2013 Mersin 2013 Pomemben del nastopa športnikov na velikih tekmovanjih je tudi strokovna medicinska oskrba, kjer je v Mersinu reprezentanci Slovenije pomagalo podjetje Semos d.o.o.

Kako pomembena je skrb za športnike si preberite v spodnjem zapisu fizoterapevta na sredozemskih igrah v Mersinu Mateja Ipavca.

 

"Tokratne, 17. po vrsti, sredozemske igre, ki jih je gostilo turško mesto Mersin, so zaradi precej natrpanega delovnega urnika minile s svetlobno hitrostjo.

 

Nekateri člani reprezentance smo na kraj dogajanja prispeli že tri dni pred preostalimi  športniki in njihovimi trenerji ter spremljevalci. Pripraviti smo namreč morali delovno bazo, ambulanto in fizioterapevtski prostor, tako da je med tekmovanjem res vse delovalo brezhibno in tekoče.

Najprej so tekmovali (žal ni šlo brez poškodb) judoisti, za njimi še drugi športniki, tako da je bil naš delovnik zelo pester.

 

V ambulanti smo namreč vsak dan oskrbeli od 10 do 25 športnikov, je pa imelo medicinsko osebje kljub temu največ dela na tekmovališčih. Športnikom smo pomagali pri pripravi na tekmovanje in pri blaženju bolečin takoj po nastopih. Uspešno smo oskrbeli počene arkade, nategnjene mišice in podobna stanja.

 

V največjo pomoč so nam bile prenosne fizioterapevtske naprave, ki so pričarale pravo profesionalno opremljeno fizioterapevtsko ambulanto, kakršno bi si želel vsak fizioterapevt. Podjetje Semos, d. o. o je poskrbelo, da smo lahko uporabljali terapijo Hitop in lasersko terapijo, diatermijo, udarne globinske valove in še bi lahko naštevali.

 

Ponosen sem na vse naše športnike in vse njihove uspehe ter na vseh 35 medalj, ki so si jih tokrat priborili v imenu Slovenije. In ponosen in vesel sem, da sem imel čast biti del te vrhunske zgodbe."