Sporočila medijem

BTC d.d. ostaja član olimpijske družine kot sponzor olimpijske reprezentance

26. maj 2015 Olimpijski marketing Pred rednim zasedanjem 36. skupščine Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, sta Bogdan Gabrovec, predsednik OKS in Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC, sklenila petletno sodelovanje. S podpisom sponzorske pogodbe družba BTC postaja sponzor olimpijske reprezentance Slovenije do leta 2020.

Udeležence skupščine je z obiskom in kratkim nagovorom pozdravila dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport. Po imenovanju na mesto ministrice je odstopila kot podpredsednica poslovno marketinškega sveta OKS, v okviru katerega je delala več kot desetletje. »Vesela sem, da sem znova v sredini, ki jo poznam in kjer sem zelo rada delala. Slovenci smo narod, ki ima zelo rad šport in tudi sama sem med njimi. Vsi pa si želimo, da bi v okviru denarnih in drugih možnosti ohranili ustrezne pogoje za razvoj slovenskega športa«, je, med drugim, dejala Makovec Brenčičeva.

 

Družba BTC je s podporo številnih posameznikov in organizacij iz različnih športnih panog eden vodilnih akterjev na področju družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja v Sloveniji.  Kot dolgoletni partner Olimpijskega komiteja Slovenije je s podpisom sponzorske pogodbe znova izkazala podporo raznolikim športom in se zavezala podpirati slovenske olimpijce v obdobju od leta 2015 do 2020.

 

Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC, je ob podpisu pogodbe izpostavil zavzemanje družbe BTC za razvoj športa v Sloveniji: »Duh družbe BTC neločljivo pomeni biti aktiven, prodoren in vrhunski. To pa so tudi lastnosti olimpijske reprezentance Slovenije. Ponosen sem, da bomo s podporo omogočili nastope najboljšim slovenskim predstavnikom na olimpijskih igrah, ki so največji športni spektakel v svetovnem merilu. S tem bodo naša športna prizadevanja še bolj slišana. Podpora športnikom in športnim dogodkov je za družbo BTC dodana vrednost in priložnost. Z njo spodbujamo športno udejstvovanje na profesionalni in rekreativni ravni, krepimo slovensko športno kulturo ter promoviramo šport kot pomemben člen zdravega življenja, ki je investicija v prihodnost.«

 

»Vesel sem, da je sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije tako pomembno podjetje, kot je družba BTC. Kot športniki verjamemo v moč ekipnega sodelovanja in ta skupinska energija reprezentančni ekipi pomaga premagovati ovire na poti do športnih uspehov. Ob kakovostni podpori se lahko športniki v največji meri posvetijo pripravam in verjamem, da se bomo že na naslednjih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2016 veselili novih lovorik. Ne nazadnje so prav vrhunski športniki eden od ključnih ambasadorjev Slovenije v svetu,« je doprinos podpore olimpijski ekipi predstavil Bogdan Gabrovec, predsednik OKS – ZŠZ.

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez se zavzema za skladen razvoj vseh oblik športa kot pomembne prvine kakovostnega življenja. Je krovna športna nevladna organizacija, ki skrbi za delovanje športnih organizacij, omogoča konkurenčnost slovenskih športnic in športnikov na mednarodnih tekmovanjih ter je z upoštevanjem vrednot vzor uspešnega nacionalnega olimpijskega komiteja. Ob podpori sponzorjev in gorečih navijačev športnikom omogoča pogoje za priprave na športne podvige, kjer se pišejo ponosne zgodbe slovenske športne zgodovine.