Publikacije

Olimpijski krogi

Olimpijski krogi so časopis OKS-a, ki izhajajo 4x-letno. V njem so vse zanimivosti preteklega dvomesečnega dogajanja, vključene pa so tudi tiste vsebine, ki nas popeljejo v svet mednarodnega olimpijskega dogajanja.

 

več

Predstavitev reprezentanc

Predstavitvene brošure so pripravljene za posamezne športne igre, na katere odpotujejo slovenske športne delegacije pod okriljem OKS. Zajete so vse zanimivosti športnih iger, najbolj zanimive pa so zagotovo predstavitve delegacij s športniki na čelu.

 

več

Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez 1991-2011

V delu z naslovom Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez 1991-2011 boste našli številne zanimivosti iz sveta slovenskega olimpijskega gibanja in športa na sploh.

 

več

 

Slovenske športne barve

Na Olimpijskem komiteju Slovenije si že nekaj let prizadevamo poenotiti podobo slovenskega športa in z veseljem ugotavljamo, da Slovenci uporabljamo zeleno, modro in belo barvo kot slovenske športne barve zelo pogosto. Da bo uporaba pravilna, smo s skupaj z avtorjem, Ivom Tomcem, pripravili poseben priročnik z naslovom Slovenske športne barve in uporaba državnih simbolov, v katerem so številni nasveti in priporočila zbrana na enem mestu.

 

več