Novice

Uspešen prvi dan v Utrechtu

15. julij 2013 Utrecht 2013 Prvi zmagi v Utrechtu so zabeležili rokometaši in odbojkarice, finalni nastop v skoku v daljino si je priskakala Tina Božič, v tekmi za medalje bo tekel še Anej Zupanc v teku na 400 metrov, nastope pa so končali teniški igralci.

Odbojkarice so se v prvi tekmi pomerile s Turčijo in jo premagale s 3:1 (19, -21, 23, 21), v skupinskem delu jim bodo na nasprotni strani mreže stale še Nemke in Italijanke. Prvi tekmica slovenske rokometne ekipe je bila Norveška, ki je padla s 25:20. Slovence sicer v skupinskem delu čakata še dve težki tekmi, nasprotniki bodo nemški in hrvaški igralci.

 

Polovično so bili danes uspešni atleti. V finale sta se uvrstila Tina Božič in Anej Zupanc, izpadla pa sta Urška Doberšek na 200 metrov in Ina Rojnik na 400 metrov. Božičeva je kvalifikacije končala na četrtem mestu, skočila je 5,70 metra, Zupanc je stadionski krog pretekel s časom 49,79, oba pa se bosta v boj za medalje podala v sredo. Doberškova je tekla 12,70 sekunde, kar je zadostovalo za peto mesto v prvi kvalifikacijski skupini, Rojnikova pa 57,71 sekunde in v svoji kvalifikacijski skupini osvojila tretje mesto.

"Vidim, da je konkurenca zelo enakovredna. Imel sem še rezerve v teku. Mislim, da bo v finalu težka borba za stopničke," je po polfinalnem nastopu dejal Zupanc, ki si v finalu želi medaljo, napoveduje pa tudi izboljšanje osebnega rekorda.

 

Manj uspešni so bili teniški igralci, vsi štirje so danes izpadli v posamični konkurenci. Nika Kozar se je pomerila s trinajsto nosilko, Romunko Miriam Bianco Bulgaru, ki je zmagala s 6:4 in 7:6, Hano Mraz pa je s 6:2 in 6:3 izločila Švedinja Sandra Isabelle Ortevall. Gregorju Kokalju je nasproti stal 13. nosilec, Rus Pavel Kotov, ki je slovenskega igralca premagal s 7:6 (6) in 6:4, Tino Kovačič pa se je pomeril s Čehom Stepanom Holisom in izgubil z 4:6 in 1:6.

1. dan na OFEM v Utrechtu