Novice

Slovenska reprezentanca Mersin 2013 sklenila s kolajno

30. junij 2013 Mersin 2013 Zadnji dan sredozemskih iger se ni izneveril lepi tradiciji - tudi tokrat je padla kolajna. Bronasta v ženskem badmintonu, domov pa jo nese Maja Tvrdy.

Slovenska badmintonistka Maja Tvrdy je osvojila drugo odličje na letošnjih sredozemskih igrah v Mersinu. Po sobotni bronasti kolajni v dvojicah z Niko Koncut je danes slavila tudi v dvoboju za tretje mesto. Prva nosilka sredozemskega turnirja je v malem finalu premagala Italijanko Agnese Allegrini z 2:0 (16, 16). Poleg Tvrdyjeve se je v boj za odličja podal tudi Iztok Utroša, v tekmi za tretje mesto pa ni zmogel odločilnega koraka, Francoz Matthieu Lo Ying Ping je zmagal z 2:0 (17, 17). "Vesela sem, da sem osvojila drugo kolajno. Po uvodnem dobljenem nizu sem dobro začela tudi drugega, po premoru se mi je Italijanka približala. V prelomnih trenutkih dvoboja sem se vendarle zbrala in prikazala najboljšo igro," je po zmagi v tekmi za tretje mesto dejala Tvrdyjeva. "Igra Allegrinijeve mi veliko bolj leži od sloga turških igralk, saj igra nekoliko počasneje, tako da lahko vse svoje udarce lepo izpeljem. Obe turški igralki sta bila v Mersinu za razred boljši, sta zelo kakovostni, njun slog je na las podoben azijskemu, torej hiter in praktično brez napake," je še dodala Tvrdyjeva, ki si bo po vrnitvi iz Turčije privoščila nekaj dni premora, nato pa začela priprave za svetovno prvenstvo na Kitajskem.

 

Slovenska ritmična telovadka Sara Kragulj je na sredozemskih igrah v turškem Mersinu v mnogoboju zasedla deveto mesto. Zmagala je Španka Carolina Rodriguez, druga je bila Grkinja Varvara Filiou, tretja pa Francozinja Kseniya Moustafajeva. Mlada slovenska ritmična telovadka je na sobotnih kvalifikacijah osvojila deveto mesto, na današnji glavni tekmi pa v boju s kakovostnimi tekmicami ni naredila pomika naprej, saj je v vseh štirih vajah naredila nekaj drobnih napak.

"Danes mi ni šlo najbolje. Nisem prikazala vsega, kar znam, pravzaprav sem bila slabša kot v kvalifikacijah. Če bi ponovila nekatere sobotne predstave, potem bi prejela veliko boljše ocene. Nekoliko sem razočarana, a tukajšnja izkušnja mi bo gotovo koristila v moji nadaljnji karieri," je dejala Kraguljeva.

 

Kot zadnje iz slovenskega tabora so nastopile odbojkarice. V borbi za tretje mesto so bile uspešnejše hrvaške odbojkarice. Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na sredozemskih igrah v turškem Mersinu osvojila končno četrto mesto, potem ko je v današnji tekmi za tretje mesto izgubila  z 2:3 (19, -22, -22, 14, -13). "V kriznih trenutkih dvoboja bi morale bolj strniti svoje vrste. Škoda, v dvoboju enakovrednih tekmic so odločale malenkosti, na žalost se nam ni izšlo," je po porazu za bronasto kolajno dejala Živa Recek.

 

Drevi se bodo končale 17. sredozemske igre v Mersinu, slovenska športna ekspedicija pa je v Turčiji osvojila 35 odličij. Slovenija je pred osmimi leti v španski Almerii osvojila 36 kolajn, zato pa  je na letošnjih prizoriščih v Mersinu, Adani in Erdemliju osvojila rekordnih 13 odličij zlatega ter po enajst srebrnega in bronastega leska.

 

Največ odličij ima judoistična ekipa, v tukajšnji univerzitetni dvorani je osvojila kar osem kolajn. Zlate so osvojili Vlora Beđeti, Lucija Polavder in Matjaž Ceraj, srebrne Petra Nareks, Andraž Jereb, Aljaž Sedej in Nina Milošević, bronasto pa Anka Pogačnik.

 

Plavalna reprezentanca se v domovino vrača s sedmimi kolajnami, junakinja pa je zagotovo Anja Klinar s po dvema zlatima in srebrnima odličjema, bronasto pa je osvojila tudi v štafetni preizkušnji. Zlato je osvojil še Damir Dugonjić, srebrno Mojca Sagmeister, bronasto pa ženska štafeta v postavi Sagmeister, Klinar, Špela Bohinc in Tanja Šmid.

 

Atleti so se nadejali trem, na koncu pa osvojili štiri kolajne. Za zlato je poskrbela Martina Ratej v metu kopja, za srebrni Nina Kolarič v skoku v daljino in Snežana Rodić v troskoku, za bronasto pa Marina Tomič v teku na 100 metrov.

 

Globoke sledi sta pustila tudi Špela Ponomarenko Janić in teniški igralec Blaž Rola. Oba sta osvojila po dve odličji najbolj žlahtnega leska, po eno pa še telovadec Sašo Bertoncelj in balinarka Tadeja Sodec.

Strelska reprezentanca je na modernem tekmovališču v Erdemliju v režiji Rajmonda Debevca in Petre Dobravec osvojila dve bronasti kolajni, to je uspelo tudi badmintonistki Maji Tvrdy v posamični konkurenci in v paru z Niko Koncut, z bronom se bodo v domovino ali pa so se že vrnili tudi taekwondistka Ana Petrušić, veslaški dvojni dvojec Jure Grace-Aleš Zupan ter karateist Juš Markač.

Po dolgem času so zablestele tudi slovenske rokometašice, pod vodstvom Marte Bon so osvojile srebrno odličje.

Zadnji dan sredozemskih iger v Mersinu

Zadnji dan sredozemskih iger v Mersinu