POFEM Utrecht 2013

Poletni olimpijski festival evropske mladine Utrecht 2013

Datum: 14. - 19. julij 2013

Udeležba: več kot 1.000 športnikov iz cele Evrope
Število športov: 9
Število slovenskih športnikov: 73

Spletna stran: http://utrecht2013.com/

več

OFEM Utrecht

Kratica OFEM pomeni Olimpijski festival evropske mladine, športni dogodek za nadarjene mlade športnike iz celotne Evrope, ki se borijo za zlata odličje v devetih olimpijskih disciplinah. OFEM je tako odlično ogrevanje za »prave« olimpijske igre. Tako kot na olimpijskih igrah, tudi tu mladi tekmovalci živijo v olimpijski vasi. Festival se prične z otvoritveno slovesnostjo in konča z zaključno, prižge se olimpijski ogenj in dvigne olimpijska zastava.

 

Tekmovanja v devetih športih bodo potekala v celotnem Utrechtu. Dvorane utrechtskega sejma bodo gostile tekmovanja v judu in turnirja v rokometu in odbojki. Gimnastična tekmovanja bodo potekala v športnem centru Galgenwaard. Košarkarski turnir bo potekal v Utrechtskem znanstvenem parku, teniška tekmovanja pa v parku Den Hommel. Tekmovanja v atletiki bo gostil atletski center Maarschalkensweerd, plavalna tekmovanja pa novi bazenski center De Krommerijn. Za kolesarska tekmovanja bomo uporabili čudovito progo Lint okrog parka Máximapark v Leidsche Rijn.

 

Prav tako kot na olimpijskih igrah bodo tudi tu mladi tekmovalci nastanjeni v olimpijski vasi. Na OFEM 2013 bo olimpijska vas v Utrechtu razdeljena na dva dela, enega v univerzitetnih domovih University College Utrecht in enega v Utrechtskem znanstvenem parku na vzhodu mesta. Sodelujoči bodo izkusili pravo vzdušje dogajanja na olimpijskih igrah. Prebivali bodo skupaj z mladimi športniki iz vse Evrope.

 

 

Vodstvo tekmovanja

Vodja tekmovanja je olimpijski plavalec Pieter van den Hoogenband. Leta 1993 je tudi sam tekmoval na olimpijskem festivalu evropske mladine v Valkenswaardu na Nizozemskem. Tam je osvojil zlato medaljo in tam so se, kot sam pravi, pričele njegove olimpijske sanje. Sedaj se po natanko dvajsetih letih OFEM vrača na Nizozemsko, Pieter van den Hoogenband, trojni olimpijski zmagovalec, pa je vodja iger.

 

 

Maskota

Maskota Olimpijskega festivala evropske mladine 2013 ima ime: ‘Youthie’. Ime je bilo izbrano izmed stotin predlogov, ki jih je organizator prejel iz cele Evrope. Zmagovalno ime je predlagal utrechtski študent Yassine Beqqali (23), napovedovalec na utrechtski televiziji, ki je tudi sam zagnan športnik.

 

Med OFEM Utrecht 2013 bo Youthie prisoten vsepovsod, pokazal se bo tudi v mesecih pred festivalom, tako osebno kot digitalno. Youthieja, ki predstavlja pozdrav ‘High Five’, je oblikovala Mariejem Tordjo, študentka Utrechtske likovne šole. Pozdrav s ploskom visoko iztegnjene dlani simbolizira športnost in prijateljstvo in simbolično povezuje vse aktivnosti pred in med OFEM Utrecht 2013. Maskota je zato videti kot prijateljska, športna in vesela dlan, ki s svojim navdušenjem navdihuje mlade talente iz vse Evrope.

 

 

Športne panoge in prizorišča

Poletni OFEM sestavlja devet olimpijskih športov: atletika, košarka, kolesarstvo, gimnastika, rokomet, judo, plavanje, tenis in odbojka. Vse naštete športe urejajo pravila, ki jih postavijo mednarodne športne zveze.


Sodelujoči na OFEM morajo biti mlajši od 18 let, različni športi pa imajo svoje starostne kategorije. Vsi nastopajoči so mladi nadarjeni športniki, ki so na poti na svetovni vrh svojih disciplin, zato so izkušnje z velikih tekmovanj neprecenljive. Festival OFEM sodelujočim ponuja prav takšne izkušnje, saj vsebuje vse elemente pravih olimpijskih iger. Tako kot olimpijske igre ima tudi OFEM zimsko in poletno različico. V letu 2013 so zimska tekmovanja potekala v Brasovu v Romuniji.

 

 

Het Lint - kolesarstvo


‘Het Lint’ je edinstvena tekmovalna steza, ki vodi okrog parka Maximapark v Leidsche Rijn zahodno od Utrechta. Je edina na Nizozemskem, saj ima posebno vgrajen sistem za merjenje časa. S povsem gladko podlago in odsotnostjo ovir, kot so križišča ali hitrostne ovire, je Het Lint popolno prizorišče za kolesarska tekmovanja v okviru OFEM.

 

 

Sejem Utrecht - rokomet, odbojka, judo


Utrechtsko sejmišče je znano središče, kjer se prirejajo kongresi, koncerti in sejmi v središču Utrechta, in je odlično dostopno zaradi svoje lokacije neposredno ob glavni železniški postaji. V dvoranah utrechtskega sejma bo dovolj prostora za vsa tekmovanja v judu ter turnirja v rokometu in odbojki.

 

 

Športni center Galgenwaard - gimnastika


Nogometni stadion De Galgenwaard je verjetno najbolj znan kot domovanje nogometnega kluba FC Utrecht. Toda v času OFEM 2013 bodo v športnem centru potekala tekmovanja v gimnastiki. Seveda ne na travnatem igrišču, temveč v športnih dvoranah znotraj kompleksa, kjer bodo tekmovanja v vseh gimnastičnih disciplinah. Tekmovališče je preprosto dostopno iz obeh olimpijskih vasi.

 

 

Atletski center Maarschalkerweerd - atletika


Atletski center Maarschalkerweerd bo prizorišče  atletskih tekmovanja. Center ima običajno 400 m stezo za tekmovanja v teku, teku čez ovire in področje za skoke ter mete. Tudi to tekmovališče OFEM je v bližini obeh olimpijskih vasi.

 

 

Teniški park Den Hommel - tenis


Teniški turnir bo potekal na peščenih igriščih teniškega parka Den Hommel v zahodnem Utrechtu, ki je največji teniški center v osrednji Nizozemski in ima vse potrebno za tako velik športni dogodek.

 

 

Bazenski center De Krommerijn - plavanje


V bazenskem centru De Krommerijn se trenutno gradi nov, posebno zasnovan bazen iz nerjavečega jekla, ki bo končan ob ravno pravem času za OFEM. Začasni bazen, ki stoji poleg novega, bo ostal v uporabi in bo na voljo za treninge ter ogrevanje mladih tekmovalcev. Bazenski center stoji približno na polovici poti med olimpijskima vasema.

 

 

Športni center Olympos - košarka


Športni center Olympos stoji ob olimpijski vasi De Uithof in je namenjen utrechtskim visokim šolam, gostil pa bo tudi košarkarski turnir OFEM.

 

 

Olimpijska vas 1 - University College Utrecht


Mednarodno univerzitetno naselje University College Utrecht se nahaja na območju bivših vojašnic. Med poletjem 2013 se bo spremenilo v eno od dveh olimpijskih vasi Olimpijskega festivala evropske mladine. Športniki bodo prebivali v študentskih domovih, sredi naselja pa bo postavljen velik festivalski šotor.

 

 

Olimpijska vas 2 – utrechtski znanstveni park (De Uithof)


Druga olimpijska vas bo v naselju utrechtskega znanstvenega parka. Sodelujoči bodo prebivali v  hotelih, ki bodo zgrajeni posebej za OFEM. Za prehrano bodo poskrbeli v restavracijah znanstvenega parka.

 

 

OFEM vrednote

OFEM v osnovi izhaja iz olimpijske tradicije - iz filozofije, ki poveličuje telo, voljo in duh ter jih povezuje v celoto. Šport je povezan s kulturo in izobrazbo in vodi v olimpijske vrednote. To so prijateljstvo, spoštovanje in odličnost. Na velikih športnih dogodkih imajo te vrednote ključno vlogo.

 

 

Za obiskovalce iger

Nizozemska:

 

Članstvo v EU: ustanovna članica (1952)

Glavno mesto: Amsterdam

Celotna površina: 41 526 km²

Prebivalstvo: 16,4 milijona

Denarna enota: Članica evrskega območja od leta 1999 (€)

Schengensko območje: Članica schengenskega območja od leta 1985


Nizozemska je izrazito nižinska dežela. Četrtina ozemlja leži na ravni morske gladine ali pod njo. Marsikje so se pred poplavami zavarovali z nasipi, velik del kopnega so iztrgali morju, nazadnje Flevolandski polder.

 

Nizozemski parlament (Staten General) je dvodomen. V zgornjem domu je 75 posredno izvoljenih članov z omejenimi pooblastili, v spodnjem domu sedijo neposredno izvoljeni poslanci. Oba doma imata štiriletni mandat. Zaradi številnosti političnih strank vse vlade sestavljajo koalicije.

 

V gospodarstvu prevladujejo živilska in kemična industrija, rafinerija nafte ter električni in elektronski stroji. Nizozemska ima tudi živahen kmetijski sektor ter je znana po rastlinah in rezanemu cvetju. Rotterdam je najprometnejše evropsko pristanišče s širnim zaledjem, ki sega vse do Nemčije in srednje Evrope.

 

Nizozemska je domovina velikih umetnikov: holandskih mojstrov iz 17. stoletja, kot so Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer in Jan Steen, ter velikih slikarjev iz 19. in 20. stoletja Vincenta van Gogha in Pieta Mondriana.

 

Med znane nizozemske specialitete sodijo surovi slaniki, prekajena jegulja in grahova juha ter seveda znamenita sira edamec in gauda.

 

 

Utrecht

Mesto Utrecht z okolico je prestolnica in najbolj številčno mesto Nizozemske pokrajine Utrecht. Nahaja se na vzhodnem delu urbanega področja Randstad in je četrto največje mesto na nizozemskem s 316.448 prebivalci (podatki za leto 2012).

 

V starem mestnem centru Utrechta stojijo številne zgradbe iz zgodnjega srednjega veka. Utrecht je bil versko središče Nizozemske od osmega stoletja. Trenutno je sedež Utrechtskega nadškofa, ki je najpomembnejši rimokatoliški voditelj na Nizozemskem. Utrecht je tudi sedež nadškofa stare katoliške cerkve, ki je vodja utrechtske unije, in sedež pisarn glavne protestantske cerkve. Do nizozemske zlate dobe je bil Utrecht najpomembnejše mesto v državi, nato pa je Amsterdam prevzel njegov primat kulturnega centra in najštevilčnejšega mesta.

 

V Utrechtu je največja nizozemska univerza in številne druge visokošolske ustanove. Zaradi centralnega položaja v državi je mesto pomembno središče za cestni in železniški promet. Mesto je na drugem mestu po številu kulturnih prireditev na Nizozemskem, takoj za Amsterdamom.

 

 

Tina Božič

Božič Tina
Šport:
atletika
Disciplina:
daljina, troskok
Rojen:
1997
Višina:
172
Teža:
58
Matični klub:
AD Slovenska Bistrica
Trener:
Boštjan Fridrih

Rezultati na OI in ostalih športnih igrah

Medalje na OI:
OFEM Utrecht 2013
atletika daljina 3. mesto
atletika troskok 3. mesto

Vrhunci kariere

Osebni rekord

Rezultat:
Disciplina:
Datum:

atletika, daljina
18:10 Tina Božič 8.m 5,70m - kvalifikacije (uvrstitev v finale)

atletika, daljina
15:25 Tina Božič 3.m 6,00m - finale

atletika, troskok
16:40 Tina Božič 3.m 12,60m - finale

Slovenski uspehi

Krošelj Leda
Leda Krošelj atletika,palica Rezultat:3.82
Kocijan Neža
Neža Kocijan plavanje,50 m prosto Rezultat:26.81
Harpf Luka
Luka Harpf judo,do 66 kg
Leški Andreja
Andreja Leški judo,do 48 kg
Polajžer Rok
Rok Polajžer judo,do 90 kg
Omerzu Lara
Lara Omerzu atletika,višina Rezultat:177cm
Božič Tina
Tina Božič atletika,daljina Rezultat:6,00m
Božič Tina
Tina Božič atletika,troskok Rezultat:12,60m

Do 10 mesta

Jakob Beđeti, Andraž Velkavrh, Aleks Kavčič, Miha Kolmančič, Urh Kastelic, Jan Prevolnik, BLAŽ HUSAR, Rok Cvetko, Žiga Urbič, Blaž janc, Jaka Malus, Gal Marguč, Luka Kikanović, Rok Cvetko, Darko Stojnić rokomet ekipa 1. mesto
Eva Mori, Lana Ščuka, Maja Pahor, Ana Bernardi, Katja Mihalinec, Anita Sobočan, Nina Čuk, Ela Pintar, Tina Korošec, Nika Markovič, Saša Zdovc, Katja Mihevc odbojka ekipa 1. mesto
Aneja Simončič atletika 400 m ovire 1. mesto
Leda Krošelj atletika palica 3. mesto
Neža Kocijan plavanje 50 m prosto 3. mesto
Luka Harpf judo do 66 kg 3. mesto
Andreja Leški judo do 48 kg 3. mesto
Rok Polajžer judo do 90 kg 3. mesto
Lara Omerzu atletika višina 3. mesto
Tina Božič atletika daljina 3. mesto
Tina Božič atletika troskok 3. mesto
Katja Jeretina cestno kolesarstvo cestna dirka 4. mesto
Tjaša Stanko atletika kopje 5. mesto
Anej Zupanc atletika 400 m 5. mesto
Gregor Kocmut judo do 81 kg 5. mesto
Gaja Kristan plavanje 200 m delfin 6. mesto
Axel Luxa atletika višina 6. mesto
Tjaša Stanko atletika krogla 6. mesto
Anja Štangar judo do 57 kg 7. mesto
Ajda Koračin judo nad 70kg 7. mesto
Ana Heberle judo do 52 kg 7. mesto
Nastja Stopernik Pavlin judo do 70 kg 7. mesto
Diana Naglič plavanje 100 m delfin 8. mesto
Kaja Strgaršek atletika 800 m 8. mesto
Hana Mraz, Nika Kozar tenis dvojice tenis 9. mesto
Neža Kocijan, Neža Klančar, Blaž Demšar, Gašper Bašič plavanje 4x100 m mešano mešana ekipa 9. mesto
Diana Naglič, Neža Kocijan, Neža Klančar, Ava Schollmayer plavanje 4x100 m mešano 9. mesto
Diana Naglič plavanje 200 m mešano 9. mesto
Neža Klančar plavanje 200 m prsno 9. mesto
Ina Rojnik atletika 400 m 9. mesto
Grega Popović plavanje 1500 m prosto 11. mesto
Blaž Demšar plavanje 200 m delfin 11. mesto
Ava Schollmayer plavanje 100 m hrbtno 11. mesto
Gaja Kristan plavanje 200 m hrbtno 13. mesto
Gorazd Per cestno kolesarstvo cestna dirka 13. mesto
Urška Doberšek atletika 200 m 14. mesto
Ema Loparnik atletika 100 m ovire 14. mesto
Chad Andoljšek, Blaž Demšar, Gašper Bašič, Luka Dover plavanje 4x100 m prosto 15. mesto
Gaja Kristan plavanje 800 m prosto 16. mesto
Blaž Demšar plavanje 400 m mešano 16. mesto
TINO KOVAČIČ, Gregor Kokalj tenis dvojice tenis 17. mesto
Chad Andoljšek plavanje 50 m prosto 17. mesto
Chad Andoljšek plavanje 100 m prosto 17. mesto
Neža Kocijan plavanje 100 m prosto 17. mesto
Neža Klančar plavanje 100 m prsno 17. mesto
Blaž Demšar plavanje 400 m prosto 17. mesto
Luka Dover plavanje 100 m prsno 18. mesto
Luka Bojanc, Miha Šmigoc, Peter Lampret športna gimnastika mnogoboj - ekipno 19. mesto
Chad Andoljšek plavanje 200 m hrbtno 19. mesto
Urška Doberšek atletika 100 m 19. mesto
Gaja Kristan plavanje 400 m prosto 20. mesto
Chad Andoljšek, Blaž Demšar, Gašper Bašič, Luka Dover plavanje 4x100 m mešano 22. mesto
Gašper Bašič plavanje 200 m prosto 22. mesto
Gašper Bašič plavanje 200 m mešano 22. mesto
Luka Dover plavanje 200 m prsno 22. mesto
Chad Andoljšek plavanje 100 m hrbtno 23. mesto
Grega Popović plavanje 100 m delfin 23. mesto
Miha Šmigoc športna gimnastika konj z ročaji 23. mesto
Katja Jeretina cestno kolesarstvo kronometer 25. mesto
Eva Skaza cestno kolesarstvo cestna dirka 29. mesto
Hana Mraz tenis posamezno tenis 33. mesto
Tino Kovačič tenis posamezno tenis 33. mesto
Gregor Kokalj tenis posamezno tenis 33. mesto
Nika Kozar tenis posamezno tenis 33. mesto
Žan Andrejaš cestno kolesarstvo kronometer 39. mesto
Miha Šmigoc športna gimnastika bradlja 40. mesto
Peter Lampret športna gimnastika parter 40. mesto
Miha Šmigoc športna gimnastika mnogoboj 41. mesto
Ana Majnik cestno kolesarstvo cestna dirka 42. mesto
Luka Bojanc športna gimnastika krogi 44. mesto
Miha Šmigoc športna gimnastika drog 44. mesto
Gregor Matija Černe cestno kolesarstvo cestna dirka 47. mesto
Sara King športna gimnastika gred 47. mesto
Eva Skaza cestno kolesarstvo kronometer 49. mesto
Peter Lampret športna gimnastika krogi 52. mesto
Sara King športna gimnastika preskok 52. mesto
Miha Šmigoc športna gimnastika preskok 53. mesto
Luka Bojanc športna gimnastika parter 57. mesto
Sara King športna gimnastika mnogoboj 58. mesto
Gorazd Per cestno kolesarstvo kronometer 58. mesto
Peter Lampret športna gimnastika konj z ročaji 58. mesto
Peter Lampret športna gimnastika preskok 58. mesto
Luka Bojanc športna gimnastika bradlja 59. mesto
Luka Bojanc športna gimnastika drog 59. mesto
Peter Lampret športna gimnastika bradlja 61. mesto
Miha Šmigoc športna gimnastika krogi 63. mesto
Peter Lampret športna gimnastika mnogoboj 64. mesto
Luka Bojanc športna gimnastika mnogoboj 65. mesto
Sara King športna gimnastika dvovišinska bradlja 65. mesto
Luka Bojanc športna gimnastika konj z ročaji 66. mesto
Miha Šmigoc športna gimnastika parter 67. mesto
Ana Majnik cestno kolesarstvo kronometer 70. mesto
Sara King športna gimnastika parter 70. mesto
Gregor Matija Černe cestno kolesarstvo kronometer 78. mesto
Peter Lampret športna gimnastika drog 80. mesto
Luka Bojanc športna gimnastika preskok 81. mesto

Reprezentanca

A B C Č D E F G H I J K L M N O P R S Š T U V Z Ž VSI

Pregled medalj

Država
Zlata medalja
Srebrna medalja
Bronasta medalja
Skupaj
Rusija 30 14 12 56
Velika Britanija 9 14 8 31
Francija 9 6 7 22
Madžarska 8 3 3 14
Italiha 7 3 11 21
Nemčija 5 8 3 16
Nizozemska 4 7 9 20
Turčija 4 2 7 13
Poljska 4 2 1 7
Španija 3 4 11 18
Slovenija 3 0 8 11
Romunija 2 7 7 16
Gruzija 2 3 3 8
Irska 2 2 1 5
Švica 2 1 0 3
Izrael 2 0 2 4
Azerbajdžan 2 0 1 3
Belgija 1 4 2 7
Finska 1 3 2 6
Belorusija 1 2 4 7
Češka 1 2 2 5
Danska 1 2 1 4
Črna gora 1 1 1 3
Norveška 1 1 1 3
Srbija 1 1 0 2
Slovaška 1 1 0 2
Bolgarija 1 1 0 2
Litva 1 0 2 3
Švedska 1 0 2 3
Ciper 1 0 0 1
Ukraina 0 6 8 14
Hrvaška 0 3 3 6
Avstrija 0 2 2 4
Grčija 0 2 1 3
Estonija 0 2 0 2
Bosna in Hercegovina 0 1 1 2
Moldavija 0 1 1 2
Latvia 0 0 1 1

Urnik in rezultati

14. jul. 2013 - 19. jul. 2013


atletika, 100 m
14:05 Urška Doberšek 19.m 12,70 - 1. krog (brez uvrstitve v finale)
atletika, 400 m
16:40 Anej Zupanc 5.m 49,79 - 1. krog (uvrstitev v finale)
15:35 Ina Rojnik 9.m 57,71 - 1. krog (brez uvrstitve v final)
atletika, daljina
18:10 Tina Božič 8.m 5,70m - kvalifikacije (uvrstitev v finale)
tenis, posamezno tenis
10:00 Gregor Kokalj 33.-64.m 6:7 (6); 4:6 - 1. krog (proti P. Kotov)
15:00 Tino Kovačič 33.-64.m 4:6, 1:6 - 1. krog (proti S. Holis)
14:00 Hana Mraz 33.-64.m 2:6; 3:6 - 1. krog (proti S. Isabel Orteval)
14:00 Nika Kozar 33.-64.m 4:6; 6:7 (6) - 1. krog (proti M. Bianca Bulgaru)

atletika, 100 m ovire
16:55 Ema Loparnik 14.m 14,48 - 1. krog (brez uvrstitve v finale)
atletika, 800 m
15:10 Kaja Strgaršek 7.m 2:24,24 - 1. krog (uvrstitev v finale)
atletika, višina
16:40 Lara Omerzu 1.m 170cm - kvalifikacije (uvrstitev v finale)
plavanje, 100 m delfin
09:00 Grega Popović 23.m 1:00,50 - predtekmovanje (brez uvrstitve v finale)
plavanje, 100 m hrbtno
09:00 Ava Schollmayer 11.m 1:05,84 - predtekmovanje (uvrstitev v polfinale)
plavanje, 100 m prosto
09:00 Neža Kocijan 17.m 1:00,91 - predtekmovanje (brez uvrstitve v finale)
plavanje, 100 m prsno
09:00 Luka Dover 18.m 1:07,12 - predtekmovanje (brez uvrstitve v finale)
plavanje, 200 m delfin
09:00 Gaja Kristan 6.m 2:21.08 - finale (brez uvrstitve v finale)
plavanje, 200 m prosto
09:00 Gašper Bašič 22.m 1:59,28 - predtekmovanje (brez uvrstitve v finale)
plavanje, 400 m mešano
09:00 Blaž Demšar 16.m 4:42,80 - predtekmovanje (brez uvrstitve v finale)
športna gimnastika , dvovišinska bradlja
16:00 Sara King 65.m - kvalifikacije
športna gimnastika , gred
16:00 Sara King 47.m - kvalifikacije

atletika, 200 m
16:15 Urška Doberšek 14.m 25,96 - 1. krog (brez uvrstitve v finale)
atletika, 400 m
18:05 Anej Zupanc 5.m 49,75 - finale
atletika, 400 m ovire
15:10 Aneja Simončič 1.m 1:00,2 - 1. krog (uvrstitev v finale)
atletika, kopje
15:00 Tjaša Stanko 8.m 46,83 - kvalifikacije (uvrstitev v finale)
atletika, krogla
16:40 Tjaša Stanko 9.m 14,21 - kvalifikacije (uvrstitev v finale)
atletika, višina
15:15 Axel Luxa 6.m 196m - finale
judo, do 52 kg
10:00 Ana Heberle 7.m - predtekmovanje
judo, do 66 kg
10:00 Luka Harpf 3.m - za 3. mesto
plavanje, 200 m mešano
09:00 Diana Naglič 9.m 2:26.41 - predtekmovanje (brez uvrstitve v finale)
plavanje, 200 m prsno
09:00 Neža Klančar 9.m 2:41.64 - predtekmovanje (brez uvrstitve v finale)
plavanje, 400 m prosto
09:00 Blaž Demšar 17.m 4:10.66 - predtekmovanje (brez uvrstitve v finale)
plavanje, 50 m prosto
09:00 Chad Andoljšek 17.m 24,67 - predtekmovanje (brez uvrstitve v finale)
plavanje, 800 m prosto
09:00 Gaja Kristan 16.m 9:20.59 - predtekmovanje
športna gimnastika , mnogoboj
17:05  (King Sara) 58.m - kvalifikacije

atletika, 400 m ovire
15:15 Aneja Simončič 1.m 1:00.27 - finale
atletika, višina
15:20 Lara Omerzu 3.m 177cm - finale
judo, do 73 kg
10:00 Martin Hojak brez uvrstitve - 1. krog
plavanje, 100 m delfin
09:00 Diana Naglič 8.m 1:04,63 - finale (brez uvrstitve v finale)
plavanje, 100 m hrbtno
09:00 Chad Andoljšek 23.m 1:00.98 - predtekmovanje (brez uvrstitve v finale)
plavanje, 100 m prosto
09:00 Chad Andoljšek 17.m 53.43 - predtekmovanje (brez uvrstitve v finale)
plavanje, 100 m prsno
09:00 Neža Klančar 17.m 1:16.36 - predtekmovanje (brez uvrstitve v finale)
plavanje, 1500 m prosto
09:00 Grega Popović 11.m 16:16.11 - predtekmovanje (brez uvrstitve v finale)
plavanje, 200 m delfin
09:00 Blaž Demšar 11.m 2:08.67 - predtekmovanje (brez uvrstitve v finale)
plavanje, 400 m prosto
09:00 Gaja Kristan 20.m 4:39.01 - predtekmovanje (not go to final)

atletika, 800 m
16:10 Kaja Strgaršek 8.m 2:17.06 - finale
plavanje, 200 m hrbtno
09:00 Gaja Kristan 13.m 2:24.47 - predtekmovanje (brez uvrstitve v finale)
09:00 Chad Andoljšek 19.m 2:11.02 - predtekmovanje (brez uvrstitve v finale)
plavanje, 200 m mešano
09:00 Gašper Bašič 22.m 2:13.89 - predtekmovanje (brez uvrstitve v finale)
plavanje, 200 m prsno
09:00 Luka Dover 22.m 2:34.49 - predtekmovanje (brez uvrstitve v finale)

Datumi

Športi

Discipline

Faze

Rezultati

Športniki

Ekipe

Mladi rokometaši že kvalificirani na mladinske olimpijske igre

25. julij 2013 Utrecht 2013 Velik uspeh kadetske rokometne reprezentance Slovenije na nedavno končanem Olimpijskem festivalu evropske mladine v Utrechtu že odmeva v mednarodnih krogih.

Iz Mednarodne rokometne zveze so namreč naslovili pismo na Rokometno zvezo Slovenije in Olimpijski komite Slovenije, v katerem sporočajo, da  pomeni osvojeno 1. mesto v rokometnem turnirju na pravkar končanem Olimpijskem festivalu evropske mladine v Utrechtu, neposredno uvrstitev na mladinske olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto od 16. - 28. avgusta v Nanjingu na Kitajskem. OKS mora do 7. avgusta letos pisno potrditi udeležbo mladih rokometašev na mladinskih olimpijskih igrah, kar se bo v naslednjih dneh tudi zgodilo.

 

Še enkrat velja opozoriti na zelo uspešen nastop slovenske reprezentance na Olimpijskem festivalu evropske mladine, na katerem so mladi športniki in športnice, ob 3 zlatih in 8 bronastih kolajnah, dosegli še kopico odličnih rezultatov.

 

 

Zadnje novice